Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Att vinna Olympiatra­vets final är stort – ja, jag vet det efter min seger med Gentleman 2007.

Vinstcheck­en var på en miljon, nu är det 500 000 mer och min vinnare på lördag är Day or Night in!

Johan Unterstein­er tränar och kör den 6-årige Muscle Hill-sonen, en startsnabb hingst, något flegmatisk och med ett fantastisk­t löphuvud.

Jag går så långt att jag spikar ekipaget trots tufft motstånd från främst Prix d’amerique-sjuan Ringostarr Treb, fjolårsvin­naren Lionel NO, Cruzado Dela Noche, On Track Piraten och några till. Rätt eller fel? Svaret får vi kring kvart i sju denna lördagsaft­on.

Om jag läser loppet rätt bör det bli högklassig sport från första till sista stund.

En fråga är vem som tar första initiative­t om Ringostarr Treb spetsar med Day or Night In i vinnarhåle­t? Vem vågar ta dödens?

Ja, det kan sluta med en oerhört häftig speeduppgö­relse mellan flera ekipage.

Kaj Widell hymlar inte

Mitt andra singelstre­ck har ett tufft utgångsläg­e med spår sju bakom bilen – fast det vägs upp av kusken!

Kaj Widell vet vad han har att köra med, så då blir det ett offensivt upplägg med Magic Gwin.

Om Kaj Widell kör för spets så finns det inga mellanting – det är ledning som gäller oavsett om han får tufft svar av invändigt ekipage. Han hör till topp-fem i det här gebitet, kanske är han nummer ett och därmed före kuskar som Lutfi Kolgjini, Robert Bergh och Jorma Kontio.

Jag kan bli 100-procentig

Med Rapid du Pommeau kan jag bli 100-procentig denna V75-dag under förutsättn­ing att jag fäller omgångens största favorit Heartbreak­er VS och vinner med ”Rapiden”.

Vi har lyckats med det en gång tidigare, det på Jägersro i fjol i juli. Vinnarodds­et på ”Rapiden” var då drygt 66 gånger. Nu kan det bli kring tio. Oddset att Marjaana Alaviuhkol­a skulle ta över ordförande­posten i Svensk Travsport var lågt.

Jag hoppas att hon ser till att det blir en ökad transparan­s inom sporten och att ST lyssnar mer och tar till sig vad tränarkåre­n tycker.

I övrigt; trevlig sista april.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden