Hallands Nyheter

Här är Björ

-

Du måste trycka in dörren lite.” “Jag vet mor”, säger han och får till slut upp dörren. De tar av sig skorna, går upp för trappan och kommer in i hallen. En sekund står de tysta där innan hon går in i köket och låter handen stryka över diskbänken, sen stryker hon händerna mot varandra. Hon öppnar in till matsalen och känner hur sval luft strömmar mot henne. Blommorna hänger betänkligt i fönstren där persienner­na är neddragna men inte helt stängda.

“Ni har inte vattnat ordentligt”, säger hon och går ut i köket igen. Av vana går hon fram till skåpet över köksbänken och plockar fram vattenkann­an. När hon fyllt den och slagit i lite växtnäring går hon sakta genom den svala matsalen och stora rummet. Med van hand känner hon i krukorna och ser till att växterna får vatten. Sen kommer hon ut i den långa hallen och står tveksam framför trappan.

“Jag kan gå upp och vattna blommorna där uppe mor”, säger han och lägger handen på hennes som håller hårt i kannan.

“Ja det kanske är bäst.”

HAN TAR KANNAN och går upp. Trappstege­n knarrar lite under hans tyngd och han känner till varje knarr väl. Han går förbi porträtten på familjen som hänger i trappan. Svartvita bilder i ovala svarta ramar. Han låter fingrarna stryka över fotona på hans mor och far. Hans systrars rum har blivit gästrum. Ett rum med trägolv och småblommig tapet. Ormbunken som står i fönstret som vetter ut mot balkongen är

 ??  ?? HEMMA. ”Han tar kannan och går upp. Trappstege­n knarrar lite under h
HEMMA. ”Han tar kannan och går upp. Trappstege­n knarrar lite under h

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden