Hallands Nyheter

Ny musik från Abba efter 35 år

- TT

Abba har spelat in två nya låtar, de första på 35 år. Låtarna ska framföras av digitalt framställd­a ”abbatarer”. – Det var precis som på Abbatiden, det var samma härliga kemi, säger bandets manager Görel Hanser om inspelning­en.

Bandet ger beskedet om de nya låtarna i ett pressmedde­lande:

”Beslutet att gå vidare med det spännande turnéproje­ktet med Abba-avatarer hade en oväntad konsekvens. Vi kände alla fyra att efter ungefär 35 år så skulle det vara roligt att sammanstrå­la igen och gå in i inspelning­sstudion. Så det gjorde vi.

Och det var som om tiden hade stått stilla och vi bara hade varit borta på en kort semester. En extremt glädjerik upplevelse!”

om vad

BANDET SKRIVER VIDARE arbetet utmynnande i:

”Det resulterad­e i två nya låtar och en av dem, I still have faith in you, kommer att framföras av våra digitala jag i en tv-special producerad av NBC och BBC tänkt att sändas i december.”

”Vi må ha blivit gamla, men låten är ny. Och det känns bra.”

Låtarna spelades in förra sommaren och Abbas manager Görel Hanser berättar för TT att den andra låten heter ”Don’t shut me down”.

– De spelades in här på Skeppsholm­en, i Rixmixning­sverket. Det var samma härliga kemi. Det var som att tiden hade stått stilla, inga konstighet­er alls. Alla gick in i rollerna, säger hon. Vad ska hända med den andra låten?

– Den ska också vara en del av det här digitala turnéproje­ktet och det är det som är anledninge­n till att de gick in i studion igen. De tycker det är roligt att tillföra något helt nytt till det här projektet. Det började med en låt och så hade Benny plötsligt två låtar och det blev två texter och tjejerna tyckte att de var jättebra, så de har sjungit med stor glädje.

Abba har tidigare aviserat att de ska återförena­s – i digital form – i en stor global tv-show i vinter.

– Vi gör det för att det är så spännande och kul, sade Björn Ulvaeus till TT i förra veckan.

Tanken är att de fyra digitala kopiorna, ”abbatarern­a”, ska framträda under showen med gruppens låtar.

– Våra huvuden har mätts på alla håll och kanter och av det skapar man ett bibliotek av ansiktsmus­kler, har Björn Ulvaeus berättat.

EFTER TV-SHOWEN SKA ”abbatarern­a” åka på världsturn­é.

– Ja, det är tanken, att det ska komma något halvår, kanske tre kvarts år efter showen. Men då kommer vi att använda olika teknologie­r. Dels den vi utvecklar här, men i en livesituat­ion kanske man också använder hologram någonstans och body-doubles, sade Björn Ulvaeus förra veckan.

Enligt Görel Hanser planerar Abba inte någon regelrätt comeback.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden