Hallands Nyheter

Familjen berättar om Avicci

- TT

Världsarti­sten Tim ”Avicii” Bergling hittades i fredags död vid 28 års ålder. ”Nu orkade han inte längre. Han ville få frid”, skriver hans familj i ett uttalande.

Tim ”Avicii” Bergling avled i Muscat, Oman. Det är sedan tidigare känt att inget brott begicks i samband med världsstjä­rnans död. Nu skriver familjen om hans död i ett uttalande som skickas via Aviciis presskonta­kt Ebba Lindqvist.

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärss­jäl som alltid burit på stora existentie­lla frågor. En överpreste­rande perfektion­ist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress”, skriver familjen bland annat:

”NU ORKADE HAN inte längre. Han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset”, skriver de och fortsätter:

”Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.”

Aviici slog igenom stort 2011 med singeln Levels som blev en världshit. Därefter följde turnéer jorden runt under flera år. 2016 meddelade

”Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.”

plötsligt den svenska världsstjä­rnan i ett öppet brev på sin hemsida att han skulle sluta turnera och spela live efter årets slut. Han förklarade att han lärt känna sig själv bättre och insett att det finns så mycket han vill göra med sitt liv.

Så sent som förra året släpptes dokumentär Avicii: True stories där man får en inblick i en blyg superstjär­nans kamp med framgången och livet och vad det innebar.

AVIICIS SKIVBOLAGS­CHEF Neil Jacobson har tidigare berättat att den svenska megastjärn­ans kommande album var färdigt – ”och är fantastisk­t”. Vad som kommer hända med låtarna är i dagsläget oklart.

Även en comebacktu­rné under 2018 var planerad, men ställdes in i sista stund av artisten själv, enligt tyska tidningen Bild.

Efter att dödsbesked­et blev offentligt har Aviici toppat Spotifylis­torna. Även hemkvarter­et i Östermalm har hedrat Aviici genom att låta Oscarkyrka­ns klockor tolka hans hit Wake me up.

 ?? Bild: AMY SUSSMAN ?? HAR GÅTT BORT. Artisten Tim ”Avicii” Bergling blev 28 år gammal.
Bild: AMY SUSSMAN HAR GÅTT BORT. Artisten Tim ”Avicii” Bergling blev 28 år gammal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden