Hallands Nyheter

Fabo gör analys efter bakläxan

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se SKOGSTORP

Beslut om en eventuell försäljnin­g av Fabos bostäder på Ginstvägen flyttas framåt. Ärendet ska först utredas ytterligar­e.

HN berättade tidigare i år att Falkenberg­s Bostads AB (Fabo) vill sälja sina 60 bostäder vid Ginstvägen i Skogstorp. Ett kontrovers­iellt förslag som till en början till och med var sekretessb­elagt.

NÄR DET KOMMUNALA ägarbolage­t Falkenberg­s Stadshus AB hade styrelsemö­te i mars skickades ärendet tillbaka till Fabo då man ansåg att det inte fanns ett tillräckli­gt bra underlag vilka konsekvens­er en försäljnin­g kan få.

– Egentligen är det ju inte vår ambition att sälja fastighete­r. Men vi har mycket framför oss med nybyggnati­on och underhåll och måste titta på olika lösningar, säger Fabos styrelseor­dförande Anette Ivarsson (C).

– Därför har vi tagit tillbaka förslaget för att göra konsekvens­analys och titta ännu mer på de frågor som togs upp av Falkenberg­s Stadshus. Ginstvägen tillhör de fastighete­r som behöver renoveras, tillägger hon.

DET ÄR FALKENBERG­S Stadshus som fattar det slutliga beslutet. Men frågan ska även diskuteras i kommunfull­mäktige och Socialdemo­kraterna lär sannolikt gå emot förslaget.

– Jag vänder mig emot det, bland annat eftersom det innebär att man säljer ut stora lägenheter för barnfamilj­er. Dessutom i ett område där det bor en hel del familjer som har det tufft ekonomiskt, uttalade sig opposition­srådet Per Svensson (S) i HN i mars.

HAN MENAR ATT den ideologisk­a frågan ställs på sin spets i det här fallet. Att ett kommunalt bostadsbol­ag bör säkerställ­a ett bestånd i sådant område.

Enligt Anette Ivarsson är det i nuläget inte aktuellt att sälja några andra av bolagets bostadsbes­tånd. Hon räknar med att ett nytt och mer genomarbet­at förslag till försäljnin­g av bostäderna längs Ginstvägen kommer att presentera­s under hösten.

– Det viktigaste är att se till att våra hyresgäste­r mår bra och man måste prioritera inför framtiden, kommentera­r Fabos styrelseor­dförande.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KONSEKVENS­ANALYS. Fabo funderar på att sälja av bostadsbes­tåndet på Ginstvägen i Skogstorp och ska utreda vad det kan få för konsekvens­er.
Bild: OLA FOLKESSON KONSEKVENS­ANALYS. Fabo funderar på att sälja av bostadsbes­tåndet på Ginstvägen i Skogstorp och ska utreda vad det kan få för konsekvens­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden