Hallands Nyheter

Tom Carlsson flyttar söderut och byter Pixbo mot Warberg

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Jag har inte fått det förtroende­t och den speltiden som jag behöver i SSL, det kändes som ett bra läge att ta steget till Allsvenska­n”

TOM CARLSSON

I vintras blev det en vecka med laget. Nu är Tom Carlsson i Warberg för att stanna. – Det känns som ett bra steg i karriären, säger Carlsson som plockas in från Pixbo.

Under slutet av den allsvenska grundserie­n blev Tom Carlsson användbar för Warberg genom en så kallad dubbellice­ns. Det blev bara en veckas träning och en match, storförlus­ten mot Karlstad (6-12) där Warberg släppte in åtta mål i sista perioden.

– Jag fick ett byte i sista perioden och då släppte vi in mål. Så den matchen gav väl inte så mycket, säger Tom Carlsson.

Nu är centern Warbergssp­elare på riktigt och en viktig pjäs i sportchef Kimmo Eskelinens truppbygge.

– Vi har letat efter en center som är duktig med boll och kan utmana och ta sig in mot mål. Vi har egentligen inte haft den typen av center sedan Rikard Eriksson lämnade, dessförinn­an var det Martin Emanuelsso­n, säger Eskelinen.

UNDER DEN GÅNGNA säsongen blev det fem poäng på 20 matcher i grundserie­n för Tom Carlsson.

– Jag har inte fått det förtroende­t och den speltiden som jag behöver i SSL, det kändes som ett bra läge att ta steget till Allsvenska­n, säger Carlsson. Hur är du som spelare?

– Teknisk och kvick, gillar att vara i anfallszon­en och göra poäng.

Han har Lindås som moderklubb och är jämngammal med Warbergs Filip Kalnetun.

– Vi spelade ihop tills vi var 15, då gick han till RIG och jag till Pixbo.

I OCH MED den här värvningen är Warberg i det närmsta klara med lagbygget för säsongen 2018/19.

– Nu är det max en till, vi är 17 utespelare och två målvakter. Vi diskuterar med två spelare just nu, väljer vi någon så blir det en av dem. Annars känner vi oss tillfreds med det vi har, säger Eskelinen. Handlar det i så fall om en mindre namnkunnig spelare?

– Ja, Tom är den enda spelare som kommer från SSL som vi har diskuterat med.

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? FLYTTAR SÖDERUT. Tom Carlsson byter polkarandi­gt mot helblått, eller Pixbo mot Warberg som man också kan säga.
Bild: SIMON CARLSSON FLYTTAR SÖDERUT. Tom Carlsson byter polkarandi­gt mot helblått, eller Pixbo mot Warberg som man också kan säga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden