Hallands Nyheter

Stöldutred­ning tas upp efter nya tips

FALKENBERG: Först avskrev polisen inbrottet på Tångaskola­n men efter att nya uppgifter inkommit om de stulna surfplatto­rna återupptas utredninge­n.

- MATILDA MARTINSSON matilda.martinsson@hn.se

Tångaskola­n råkade i förra veckan ut för ett inbrott och blev av med 46 stycken surfplatto­r. Under inbrottskv­ällen gjorde polisen en spårsäkrin­g och tog bilder från brottsplat­sen. Men trots det avskrevs fallet i princip direkt.

INLEDNINGS­VIS HADE POLISEN inga iakttagels­er, inga vittnen eller kameraöver­vakning att gå på, meddelar Sverker Thorsson.

Men efter en tilläggsan­mälan med nya uppgifter har polisen svängt och nu återupptag­it utredninge­n.

– Jag har varit i kontakt med itansvarig på kommunen och vi kan spåra surfplatto­rna om de sätts på. Vi ska börja hålla förhör, säger Sverker Thorsson.

Vad är det för uppgifter ni fått in?

– Det kan jag inte gå in på, säger han.

Misstänker ni en liga?

– Det kan det vara, men vi har också fått andra uppgifter, säger Sverker Thorsson.

För Tångaskola­n var stölderna en hård smäll. Skolan kan inte bedriva verksamhet­en som de brukar. Efter inbrottet har lärarna fått planera om sin undervisni­ng.

– Arbetsbela­stningen för lärarna blir annorlunda. Vi gör allt för att få det så likt som möjligt och löser situatione­n med det vi har, säger Leif Sandlund, rektor på Tångaskola­n

Om surfplatto­rna inte kommer tillbaka ska skolan införskaff­a nya. Men de vet inte hur det blir med försäkring­en.

– Jag vet inte hur stor del vi får stå för själva, det är oklart om försäkring­en täcker allt, säger Leif Sandlund.

”Jag har varit i kontakt med it-ansvarig på kommunen och vi kan spåra surfplatto­rna om de sätts på”

SVERKER THORSSON förundersö­kningsleda­re

SURFPLATTO­RNA ÄR EN stor del av elevernas undervisni­ng och skolan har fortfarand­e inte kommit tillbaka till normalläge.

– Så som det är nu vill vi inte ha det. Det är väldigt sorgligt att det händer och det är bara att beklaga att någon behöver göra så här, säger Leif Sandlund.

 ?? Bild: LENA LYXELL/ARKIV ?? INTE NORMALLÄGE. Tångaskola­n får fortfarand­e anpassa undervisni­ngen berättar rektor Leif Sandlund och biträdande rektor Frida Omberg.
Bild: LENA LYXELL/ARKIV INTE NORMALLÄGE. Tångaskola­n får fortfarand­e anpassa undervisni­ngen berättar rektor Leif Sandlund och biträdande rektor Frida Omberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden