Hallands Nyheter

Bois har inte vunnit ett derby på fyra försök mot FFF, men Sebastian Möller lovar att laget kommer att bjuda upp till dans i alla fall.

- MATTIAS NILSSON

Falkenberg­s FF går för femte raka derbyseger­n. Men Bois vill sätta stopp för sviten. – Vi ska göra ett tappert försök att sno åt oss en trea, säger Joakim Persson.

Bois tränare Joakim Persson ser fram emot derbyt i Falkenberg.

– Det kittlar lite extra, i alla fall för de som ska titta. Man behöver inte prata om aggressivi­tet eller energi. Det brukar komma ganska naturligt ändå, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Falkenberg har mer kontinuite­t i sin trupp och är klara vad ett derby innebär. Våra ”rookiesar” måste förstå, speciellt inlednings­vis, att det kommer att skruvas upp ett tempo som är snabbare än i vanliga fall.

Persson tittar även framåt då Bois har tätt matchande den närmaste tiden

– De tio, tolv närmaste dagarna blir tuffa och det gäller att vi kommer förbereda genom att sova, fylla på med vätska och rätt mat. Har du mött Hasse Eklund i något tidigare sammanhang?

– När han och Henke (Larsson) var i Landskrona. Sedan har han ju varit i Falkenberg två gånger förutom Kalmar. Detta året, kontra förr, är väl att han har haft lite fler strängar på sin lyra, inte minst offensivt. FFF jobbar likt det vi själva försöker få till. Hasse är bra på att mixa spelande lag, men också bra försvarssp­el med omställnin­gar.

En som missar derbyt är amerikanen Zev Taublieb som går omkring med kryckor. Knäet fick sig en törn på onsdagsträ­ningen.

– Ett befarat korsband, men förhoppnin­gsvis inte mer än ett ledband som har fått sig en kyss. Han blir borta från träningen ett tag.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? NU GÄLLER DET. Kan Jocke Persson bryta Hasse Eklunds vinstrad i derbyt?
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK NU GÄLLER DET. Kan Jocke Persson bryta Hasse Eklunds vinstrad i derbyt?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden