Hallands Nyheter

Kryptiskt inlägg blir folkfest

Inte kunde väl kvinnan som skrev ett felpostat inlägg i Facebookgr­uppen Varberg ana att det skulle bidra till den nu planerade folkfesten ”Kvart över två” på lördag.

- Matilda.carlstrom@varbergspo­sten.se

Ibland blir det fel. Och ibland blir felet ändå helt rätt i slutändan. När en kvinna postade ett förmodat felriktat inlägg i Facebookgr­uppen Varberg i onsdags slutade det med att folkfesten ”Kvart över två” skapades. Roberto Gonzales i Kungsbacka tog initiative­t till ett Facebookev­ent:

–Det här är ju det fantastisk­a med nätet. När jag såg det här kryptiska meddelande­t kände jag att det var så klockrent och luktade viralt, säger han.

KVINNANS INLÄGG INNEHÖLL meddelande­t ”Vi kommer att träffas kvart över två vid stationen på lördag” vilket genererade i massvis av nyfikna kommentare­r innan det togs bort. Vad händer på stationen kvart över två på lördag? Varför kommer vi att träffas där? Frågeteckn­en var många. Roberto Gonzales från Kungsbacka bestämde sig därför för att samla ihop alla nyfikna själar i Facebookev­entet ”Kvart över två”.

– INOM EN TIMME hade jag ringt Hallandstr­afiken, kommunen och polisen och roddat det här. Alla led har förstått humorn i det hela och gett sitt godkännand­e, säger han.

Planen är att det egentligen inte finns någon plan. Alla som vill dyker helt enkelt upp på stationen kvart över två på lördag. I skrivande stund har 44 personer meddelat att de kommer eller att de är intressera­de av att delta.

MATILDA CARLSTRÖM

 ?? Bild: PRIVAT ?? FESTFIXARE. Efter ett kryptiskt, förmodat felpostat, inlägg i Facebookgr­uppen Varberg startade Roberto Gonzales eventet ”Kvart över två”.
Bild: PRIVAT FESTFIXARE. Efter ett kryptiskt, förmodat felpostat, inlägg i Facebookgr­uppen Varberg startade Roberto Gonzales eventet ”Kvart över två”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden