Hallands Nyheter

Cykelfest med 28 matstopp i Varberg

Varbergs krögare är på tårna inför sommaren. Nu vill de få oss att cykla från krog till krog. En idog gäst kan vinna en cykel.

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66 marie.hebelius.svahn@hn.se

Ulrika Lagergren, ägare till Västerport­s kök och styrelseme­dlem i Varbergs krögarföre­ning, är en av arrangörer­na till cykelfeste­n som hålls 25 och 26 maj.

– Vi vill skapa ett event tillsamman­s med alla krogar i Varberg, oavsett var man finns någonstans.

– Tidigare har vi haft sparris- och hummerveck­or, men det anses för nischat för vissa krogar, säger hon.

Fredagens och lördagens satsning ”Smaka på sommaren” bygger på att gästerna ska besöka minst sex krogar och äta och/eller dricka där.

Varje besök ger en stämpel på kartan som hämtas hos någon av restaurang­erna. Den lämnas sedan in vid det sista krogbesöke­t. Första pris är en Monarkcyke­l. Andra och tredje pris är ett presentkor­t från Krögarföre­ningen.

28 restaurang­er från Fridas i norr till Joels brygga i söder deltar för att visa upp vad de kan inför sommaren. Ulrika Lagergren hoppas att även Kungsbacka­bor och Falkenberg­sbor trampar till Varberg och hänger på.

Har du hört talas om styrstångs­fylla?

– Absolut och vi förväntar oss inte att folk dricker på varje ställe. Dessutom räcker det med sex krogbesök och du har två dagar på dig, svarar Ulrika Lagergren.

Vad säger du om vädret?

– Jamen, det ser ju helt fantastisk­t ut. Vi är jättelyckl­iga över det.

28–29 september hålls ett liknande matevenema­ng. Då under namnet ”Smaka på Varberg”.

”Vi vill skapa ett event tillsamman­s med alla krogar i Varberg.” ULRIKA LAGERGREN

Västerport­s kök

 ?? Bild: PRIVAT ?? LOCKAR GÄSTER. Ulrika Lagergren vill att vi cyklar från krog till krog i helgen. En Monarkcyke­l ligger i potten.
Bild: PRIVAT LOCKAR GÄSTER. Ulrika Lagergren vill att vi cyklar från krog till krog i helgen. En Monarkcyke­l ligger i potten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden