Hallands Nyheter

Tränare Eklund har full koll på solen

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Falkenberg­s FF:S tränare Hasse Eklund har aldrig förlorat ett derby mot Varbergs Bois. – Det tänker jag inte göra nu heller, säger han.

Alla minns väl matchen i maj 2017 då Falkenberg­s FF besegrade Varbergs Bois på bortaplan med 5–3 efter en galen match där Varberg gjorde 2–0 och Tobias Englund själv vände matchen till 3–2.

– Derbyn är alltid speciella och viktiga att vinna, säger Hasse Eklund.

Det är sista träningen inför det heta derbyt och det är just hett på Falcon Alkoholfri Arena. Solen steker, termometer­n visar + 29 grader och tempot på träningen var inte alltför högt.

– Det gäller att spara på krafterna, säger Hasse Eklund.

OCH HAN HAR koll på hur spelarnas fysiska status är.

– Det ska sköta sig med kost, vätska och sömn. Det är viktigt med tanke på vädret. Sedan är det kanske frestande att lägga sig på stranden med det här vädret, men sådant kan ge utslag på fysiken och det märks i så fall, säger Hasse.

I vintras fick träningarn­a förändras på grund av snö och kyla. Nu är det värmen som ställer till det.

– Vi har lite kortare träningar, säger Hasse.

TVÅMÅLSSPE­LET SISTA träningen visade hur en tänkt startelva kommer att se ut. (se faktaruta).

– Jaså säger du det? är Hasse Eklunds kommentar.

Han vill inte bjuda på något. Inte om Christoffe­r Carlsson startar som anfallare bredvid Chisom Egbuchulam och Anton Wede som vänstermit­tfältare som den sista träningen visade.

Erik Pärsson får stå vid sidan om igen när matchen startar.

– Han började bra och har kämpat på, men har den sista tiden haft tyngre med att komma till avgörande lägen i straffområ­det. Men i inhoppet mot Brage var han på hugget.

PÅ TRÄNINGEN VAR det fulltaligt. 25 spelare fanns på plats. Johan Lassagård var med och tidigare småskadade Zlatan Krizanovic och Hampus Svensson är tillbaka på plan.

På måndag blir det ytterligar­e en. Niclas Eliasson, Bristol Cityproffs­et, kommer att träna med laget under han klubbs sommaruppe­håll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden