Hallands Nyheter

Därför blir derbyt viktigt för Möller

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

”Jag käkade lunch i Falkenberg i dag och det intrycket man får är att pressen ligger på FFF.” SEBASTIAN MÖLLER, Varbergs Bois

Han kommer hem för derby mot stadens lag. – Alla mina kompisar är ju Fff:are, säger Sebastian Möller.

Varbergs Bois plockade Sebastian Möller från Gais inför den här säsongen. Tidigare har han spelat i Vinbergs IF, men är fostrad i IF Böljan.

– När jag var liten hade jag hundra meter till Falkenberg­s IP.

Nu får han dock kliva in på Falcon Alkolfri Arena, i Boiströja nummer 5. Han kliver in i startelvan igen efter att ha varit skadad mot Öster.

Och visst finns det känningar på andra sidan planhalvan.

– Anton Wede spelade jag ju med förra året i Gais, (Johan) Lassagård är jag kompis med också. Och på lördag ska jag spela paintball med Linus Andersson och (John) Björkengre­n. Vi är ett grabbgäng som ska se Champions League-finalen senare på kvällen. Så den som förlorar derbyt får säkert ett straff. Mycket står på spel och jag är ju i underläge, då det är ett par stycken i FFF där, säger Sebastian Möller och skrattar.

HAN SER FÖRSTÅS fram emot matchen.

– Det ska bli sjukt roligt. Dessutom fick jag reda på att min kusin (Elvin) ska vara bollknatte och det ska bli kul att gå in till matchen med honom. Ingen annan i laget får ta honom. Hur blir det att spela den här matchen?

– Det är ju speciellt. Man vågar nästan inte vinna då jag är företagare i Falkenberg, gamla Beranders färg, och alla mina kompisar är ju Fff:are.

Bois har inte vunnit ett derby på fyra försök mot FFF. Ändå går man in till matchen på ett ganska avslappnat sätt – utan press.

– Flera i laget kommer ju från division 1 och det kan vara en fördel att komma in till en sådan här match med tomma blad. Men något som är gött med detta lag är att det finns inget som skrämmer oss.

BOIS LIGGER i skrivande stund på elfte plats i tabellen på tio poäng. Falkenberg är trea på sjutton. Sebastian Möller är försiktigt optimistis­k men skjuter över favorittry­cket på det gulvita.

– Jag käkade lunch i Falkenberg idag och det intrycket man får är att pressen ligger på FFF. Vi slår ur underläge och de har allt att förlora, säger Sebastian Möller och avslutar:

– Men vi kommer bjuda upp till dans i alla fall...

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? BJUDER UPP TILL DANS... Varbergs Bois nummer 5 Sebastian Möller ser fram emot att få spela derby i hemstaden Falkenberg.
Bild: MATTIAS NILSSON BJUDER UPP TILL DANS... Varbergs Bois nummer 5 Sebastian Möller ser fram emot att få spela derby i hemstaden Falkenberg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden