Hallands Nyheter

En riktigt god Biff ´a la Lindström

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42

Det Tvååkers IF håller på med just nu är så häftigt! I toppen av södra ettan, a.k.a Getingboet, har nykomlinge­n växt ut till en outsider som motståndar­na garanterat måste ta på allvar.

Respekten fanns där redan efter lagets avancemang till Svenska cupens gruppspel där man fick möta höjdare som Örebro, Norrköping och HIF. Och i serien har den rödblåa maskinen bara tuggat på och fått en pangstart.

Nu när Tvååkers IF har avverkat omgång åtta har man 19 sköna poäng på sitt konto. Det behövs bara nio poäng till för att man ska tangera den skörd som man totalt nådde senast det begav sig i samma serie: 2016 fick laget under Igor Kruljs ledning ihop 28 pinnar på 26 matcher.

JÄMFÖR MAN ÄVEN starten för två år sedan så hade Tvååker nio poäng efter åtta omgångar. Så det Mattias Lindströms gäng har skaffat sig nu är en riktigt stabil grund att stå på. Även om Lindström själv inte alltid varit helnöjd med hur spelet har sett ut.

”Jag ska inte stå här och predika, men vi har fortfarand­e mycket att jobba med, om vi ska blanda oss i toppstride­n. Serien håller snabbt på att dela sig nu”, sa Tvååkers tränare efter vinsten mot Ängelholms FF. Men det är samtidigt en styrka. Att poängen trillar in ändå. Varje klubb har sina upplagor och jag tycker Tvååker känns bättre förberett nu än förra gången. Viktor Nilsson var majestätis­k mot Ängelholm och förlorade inte en nickduell. Dubbelrädd­ningen på mållinjen i andra halvlek var också tjusig, närmast femstjärni­g, vilket också ger trygghet. Tvååkers IF vet att de har ett monster som försvarsch­ef - en som är bäst när det gäller utan att vi för den skull behöver nynna på Gyllene Tider och Linnéa Henriksson­s Vm-låt som släpptes nyligen...

NILSSON GJORDE VÄL inget större avtryck/fick förtroende av Jörgen Wålemark under sin korta tid i Varbergs Bois FC, men i division 1 där kan han vara topp tre bland mittbackar och det är förstås guld värt för en nykomling.

Mycket kan så klart hända på vägen, och man ska inte ropa hej för tidigt. Men drömma är inte förbjudet - även som fotbollssp­elare. Men för Viktor Nilsson är detta en ganska ovan situation:

”Under mitt första år i Elfsborg, då jag inte spelade någonting, var vi med i guldkampen tills det var tre, fyra omgångar kvar. Men förra året i Norrby - då var det ju bottenstri­d i 30 omgångar.”

ERIC NILSSON ÄR också en pjäs som lyft backlinjen, och liksom sin namne Viktor kan han briljera i den här serien. Där finns kängurun Rasmus Andersson som ibland studsar fram på planen och kan ”slå sin gubbe”, fyndet Alexander Johansson, jokern Albin Winbo samt blixtvärvn­ingen Ardian Rexhepi. ”Rex” tillför kvickhet och har ett bra skott och är ett svarvat komplement till Jakob Adolfssons djupledslö­pningar. Flåset blir dessutom bara starkare och starkare.

Där har ni några ingrediens­er som Mattias fått ihop till en riktigt god ”Biff à la Lindström”.

Fortsätter succén kan Joakim Dahlberg skriva ”målvakt i superettan” på sitt visitkort 2019. Men som sagt, mycket kan och kommer hända på vägen. Vinner han prestigeka­mpen mot brorsan Peters Lindome Gif nästa vecka; ja då har Tvååker allsvenskt eller superettan-motstånd att vänta. Men då handlar det återigen om Svenska cupen.

”Viktor Nilsson vara topp tre bland mittbackar i serien”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden