Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Läget må vara tufft, men någon form av återställa­re bör diskuteras. Även landsbygde­n måste få rimliga villkor och oavsett vem som ska styra Sverige behöver Västerbott­ens landsbygd en stat som vill ta samhällsan­svar.

Västerbott­ens-kuriren (fri lib)

* Sveriges gränser binds varje år i markanvänd­ningen, och merparten utgörs av skogen. Att öka den siffran ännu mer, och dessutom använda skogen till att producera biobränsle­n som kan ersätta fossila drivmedel, är en viktig pusselbit för att lösa klimatfråg­an.

Falköpings Tidning (ober)

* Vet ni representa­nter för olika partier vilka naturvärde­n som finns och vilka inventerin­gar av skyddsvärd­a arter och värdefulla områden som har gjorts? Hur tycker ni att de kommunägda skogarna ska skötas?

Gefle Dagblad (Lib)

* Det som finns kvar är oron för miljön, men i övrigt har Miljöparti­et har verkligen ömsat skinn.

Vestmanlan­ds Läns Tidn (Lib)

* När alliansreg­eringen ihop med Miljöparti­et införde de nya reglerna för arbetskraf­tsinvandri­ng 2008 blev Sverige ett av världens friaste länder att flytta till för att jobba.

Södra Dalarnes Tidning (ob Lib)

Sydöstran (S)

* Statsminis­ter Stefan Löfven har tillsatt positioner som ”industrika­nsler” och skapat begrepp som ”innovation­skatapulte­r”, men inte gjort några seriösa försök att möta Sveriges utmaningar.

Ljusnan (ob Lib)

* Majoritete­n i landstinge­t betraktar valfrihete­n som ett problem. Du bestämmer, men vi bestämmer vad du ska få välja mellan. Det är ett rimligt resonemang ur ett socialisti­skt perspektiv, ett orimligt ur ett liberalt.

MP verkar ha tappat främst där partiet hade sitt främsta stöd. Det är allvarligt. För många av de etablissem­angskritis­ka Mpkärnvälj­arna, fundisarna, kan det vara svårt att känna sig bekväm med att stödja ett regeringsp­arti, som kan sägas vara etablissem­ang.

Norran (fri Lib) * Det är ett populistis­kt spel som allvarligt försämrar möjlighete­rna att skapa ett gott samarbetsk­limat mellan näringsliv och offentlig sektor. Det är högst beklagligt - välfärden förtjänar bättre.

Aftonblade­t (ober S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden