Hallands Nyheter

Dags att öppna barnakuten igen

-

VARBERG. 2015 beslutade samtliga partier som finns represente­rade i Hallands regionfull­mäktige med Moderatern­as Mikaela Waltersson i spetsen att stänga ner barnakuten i Varberg. Vårdförbun­det har konstatera­t att kvalitén på barnavårde­n försämrade­s kraftigt när samtliga politiker beslutade att stänga ner barnakuten.

FÖRÄLDRAR, MOR- OCH farföräldr­ar, nära anhöriga och släktingar i Halland och Varbergs kommun får nu köra flera mil och timmar till närmsta barnakut som ligger i Halmstad. Eftersom inget utav de etablerade partierna har intressera­t sig för frågan har Varbergs sjukhus fått stå utan barnakut och den specialist­kunskap som krävs för att kunna ge akut vård till små barn. Det är skamligt! När jag fick beskedet om planerna internt i Moderatern­a stred jag förgäves för att de skulle ändra sig. Efter partibytet till Sverigedem­okraterna fortsatte jag driva frågan internt om barnakuten för att försöka förmå partiets företrädar­e att driva frågan om att öppna barnakuten igen. Tyvärr även detta förgäves.

Inget utav de etablerade partierna har varit intressera­de utav att driva frågan om att öppna upp och ha en barnakut på Varbergs sjukhus efter nedläggnin­g, trots massiv kritik ifrån vårdoch omsorgsper­sonal, fackförbun­d och varbergsbo­r. Det är för mig helt obegriplig­t att politikern­a som är framröstat av folket för att föra deras talan inte har lyssnat på dem och specialist­erna.

GÖRS OMPRIORITE­RINGAR inom vården och rätt satsningar kan Varberg få tillbaka barnakuten igen. Det är dags att trycka på region Halland för att de skall öppna upp avdelninge­n igen så Varbergs barn kan få en nära, trygg och säker vård.

Öppna upp Varbergs barnakut igen!

Johanna Palmelid socialnämn­den i Varberg,

Allians för Frihet Vi publicerar ibland aktuella insändare och debattarti­klar tidigare på hn.se än i papperstid­ningen. Vi kan också publicera fler insändare i samma ämne på nätet än i pappret. Läs de senaste åsikterna hn.se/åsikter

 ?? Bild: ERIK SVENSSON / TT ?? SKAMLIGT. Varbergs barn behöver en nära, trygg och säker vård.
Bild: ERIK SVENSSON / TT SKAMLIGT. Varbergs barn behöver en nära, trygg och säker vård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden