Hallands Nyheter

Priset på färdtjänst kraftigt upp

- Marcus.alsnas@hn.se

20 procent. Med så mycket ökar kostnadern­a för färdtjänst i Halland i och med Hallandstr­afikens nya avtal med leverantör­erna.

I Halland ökar kostnaden för färdtjänst kraftigt, i och med ett nytt avtal som Hallandstr­afiken ingått med de olika taxibolag som kör runtom i länet.

– Ja, just för själva transporte­rna ökar kostnaden med runt 20 procent, och det här nya avtalet träder i kraft från första juli i år, säger Daniel Modiggård som är trafikplan­eringschef på Hallandstr­afiken.

Varför har priset gått upp så mycket, jämfört med det förra avtalet?

– Vi har haft och har stora problem med leveransen, i form av sjukresor och färdtjänst. Det är främst härlett till södra Halland där vi haft stora problem, men också i andra delar av länet har vi skärpt till kraven på dem som ska utföra transporte­r åt oss.

Okej, men varför blir det såpass mycket dyrare, mer konkret?

– Det är en blandning av olika orsaker. Vi har en ny upphandlin­gslagstift­ning i Sverige med start januari 2017 som vi har att efterfölja. Sedan har vi en ny lag sedan första juli förra året som berör arbetsrätt­sliga villkor i offentlig upphandlin­g. Därutöver har vi utökade krav på organisati­onen, såsom uppföljnin­g och liknande.

FÖR TILL EXEMPEL Varbergs del uppgick kostnaden för färdtjänst under det gamla avtalet – som tecknades för fyra år sedan och som alltså löper ut vid halvårsski­ftet – till drygt 17 miljoner kronor per år. Det nya avtalet innebär – för Varbergs del – en årlig kostnad på knappt 21 miljoner kronor.

– Genom det här har vi säkerställ­t en förändring och därmed ingår ju att prisbilden stuckit iväg något, men vi har ju jämfört oss med motsvarand­e upphandlin­gar i södra Sverige och Halland sticker inte ut på något sätt. Det är en normaliser­ing av ersättning­en.

Kommunstyr­elsens ordförande Anna-charlotte Stenkil (M) är inte direkt glad åt höjningen men anser att utfallet beror på att den gamla upphandlin­g som genomförde­s för fyra år sedan var alltför fixerad på prislapp och att det nu ”kommer surt efter”:

– DET ÄR INGEN rolig överraskni­ng om man säger så. För det är väldigt mycket pengar. Men färdtjänst­en har inte funkat så bra i Halland, framför allt inte i de södra delarna. Taxi har helt enkelt inte skött sig. Man har gått in med för låga anbud skulle jag tro. Det har lett till att bilarna hellre tagit andra körningar till ordinarie pris. Har du framfört några synpunkter?

– Nej, jag har fått en förklaring och köper den. De som ingick det gamla avtalet blev så klart glada åt det låga anbudet, men verklighet­en brukar komma ikapp och det är det den har gjort nu.

MARCUS ÅLSNÄS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden