Hallands Nyheter

Stiltje i försäljnin­g i Bacchus

FALKENBERG: DE ANSVARIGA RÄKNAR MED BÄTTRE FART SNART I några månader har nästan inga lägenheter sålts i det andra sjuvånings­huset i Bacchus. ”Men vi är inte oroliga för fem öre”, säger Jörgen Hallgren, delägare i projektet.

-

I september förra året släpptes försäljnin­gen av bostadsrät­terna i det andra strandnära höghuset som påbörjats i Bacchusomr­ådet och som ska vara färdigt till sommaren 2019. Men av 33 lägenheter är efter snart nio månader endast 14 sålda och en reserverad. 18 lägenheter är fortfarand­e osålda.

– KUNDERNA HAR väntat på att få se en visningslä­genhet, så att de verkligen ser vad de få för pengarna. Och när vi nu har en sådan färdig kommer det att lossna, säger Jörgen Hallgren som noterar att 21 spekulante­r anmält sig till den första visningen av lägenheten i lördags.

– Vi har också nyligen gått ut till de mer än tusen som antecknat sig på intresseli­stan och bett dem förnya sitt intresse för Bacchus. Ingen har då hoppat av, säger Jörgen Hallgren som också ser tendensen att somliga är än mer intressera­de av det fjärde huset som ska ligga lite längre ut på gamla Vin & Spritrakan och där utsikten möjligen är ännu mer tilltaland­e.

Enligt Hallgren kommer man att släppa ytterligar­e ett hus (av de fyra första planerade) till försäljnin­g i höst, några månader senare än vad som tidigare uppgavs, men ändå utan någon nämnvärd fördröjnin­g av planerna. Så även om det med Falkenberg­smått är en hög prisbild i Bacchus, så menar Hallgren att bygget knappast ska behöva känna av den inbromsnin­g och prisnedgån­g som kan skönjas bland storstäder­nas bostadsrät­ter.

– Fortfarand­e får man väldigt mycket för pengarna här i jämförelse med storstaden, säger Hallgren.

I DET FÖRSTA sjuvånings­huset, inflyttnin­gsklart i september, har en ännu osåld lägenhet alltså gjorts till visningslä­genhet för intressera­de spekulante­r. Några få lägenheter är ännu osålda även i detta första hus, vilket förklaras med att de ligger ute på kanterna och inte

 ??  ?? BALKONG PÅ KANTEN. Tänk bort byggställn­ingarna vid den balkong som sedan ska glasas. Jörgen Hallgren konstatera­r
BALKONG PÅ KANTEN. Tänk bort byggställn­ingarna vid den balkong som sedan ska glasas. Jörgen Hallgren konstatera­r

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden