Hallands Nyheter

Englund kommer hem

FOTBOLL: SUPERETTAN

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Tobias Englund har IFK Värnamo som moderklubb och spelade där fram till 2016 innan Falkenberg­s FF lockade över honom.

– Det är alltid kul att komma hem och träffa gamla vänner. Det är inte så många kvar i laget sen jag var där, men man känner ju en del folk runt omkring, säger Tobias Englund som har kontakt med kvartetten Per Cederqvist, Freddy Winsth, Johan Andersson och Tobias Andersson.

TOBIAS HAR LÖPT många timmar på idylliska Finnvedsva­llen men då har planen varit i bättre skick.

– Frågan är hur gräset är där. Jag har hört att det inte är bra, men vi får se, säger Tobias.

Värnamo ligger sist i serien, men någon underskatt­ning blir det inte tal om.

– Det kommer bli stenhårt och det vill till att vi ger allt i alla situatione­r, varnar Englund.

På sista träningen innan matchen var Kalle Söderström sjuk. Robin Östlind spelade framför Tobias Englund i tvåmålsspe­let.

– Vi vet ju inte laget än, men vår bänk är fantastisk och det kan uppstå situatione­r. Då är det bra att ha ersättare. Robin är en duktig fotbollssp­elare, som är målfarlig och har en bra passningsf­ot, säger Tobias Englund.

– KALLE ÄR krasslig och vi vill inte ta några risker. Vi kommer kalla honom till matchtrupp­en, men tittar på olika alternativ om han inte kan spela, säger tränaren Hasse Eklund. Östlind? – Ja, precis. Tibor Jozas ljumske krånglar och han blir borta minst en vecka. Per Karlsson gick in som vikarie i derbyt mot Bois och lär få platsen bredvid Tobias Karlsson.

– Per löste det i matchen på ett bra sätt och är ett naturligt val, han är mycket allround.

Av träningen att döma ser Christoffe­r Carlsson ut att få en central mittfältsr­oll då Enock Kwakwa är avstängd.

Hasse Eklund är fortfarand­e nöjd med hur derbyt utvecklade sig.

– En sån fantastisk match och bedrift, man vill att det ska vara längre till nästa match så man kan njuta. Samtidig känns det positivt och det är bra go i grabbarna, säger Eklund och fortsätter:

Kalle Söderström vilade från Falkenberg­s FF:S träning på grund av feber. Det gör att Tobias Englund kan få Robin Östlind framför sig i matchen mot IFK Värnamo.

– MEN DET gäller att vara fokuserad. Det är lätt att man hamnar i himlen efter matchen mot Varberg. Det fanns bitar där som inte var bra heller. Och Värnamo är bra så länge de är med i matcherna, sen tappar de den mentala styrkan.

FFF:S strategi blir att trampa i gaspedalen direkt.

– För oss gäller det att driva upp tempot, visa att vi vunnit en del matcher och har självförtr­oende.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SNABBA RYCK. Tobias Englund underskatt­ar inte IFK Värnamo utan tror på en stenhård match på Finnvedsva­llen.
Bild: OLA FOLKESSON SNABBA RYCK. Tobias Englund underskatt­ar inte IFK Värnamo utan tror på en stenhård match på Finnvedsva­llen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden