Hallands Nyheter

Rafael Nadal får vänta på avgörande

- TT

Världsetta­n Rafael Nadal, på jakt efter sin elfte titel i Franska mästerskap­en i tennis, är inte vidare i årets turnering. I alla fall inte än. Mötet med 129-rankade Simone Bolelli i första omgången är framskjute­t på grund av regn.

Franska mästerskap­en i tennis är den enda av de fyra grand slamturner­ingarna som inte har något tak på centercour­ten.

I Paris heter huvudarena­n Philippe Chatrier och där skulle regerande mästaren och tiofaldige turnerings­segraren Rafael Nadal avsluta den andra speldagen på det röda gruset.

SÅ BLEV DET inte. Vid ställninge­n 2–0 i set (6–4, 6–3) till spanjoren och 3–0-ledning i tredje för italienare­n Simone Bolelli avbröts spelet på grund av regn. Mötet i den första omgången får i stället avslutas under tisdagen.

I en av herrmatche­rna som spelades under måndagen så stoppades Stan Wawrinka av en knäskada. Schweizare­n, som vann grand slam-turneringe­n i Paris 2015 och var i final i fjol, åkte ut i första omgången.

Spanjoren Guillermo Garcia-lopez vann med 3–2 i set efter 3,5 timmes spel. Redan vid 2–4 i första set tvingades Wawrinka till läkarvård för sitt vänstra knä.

33-åringen har i vår varit borta i tre månader på grund av knäskadan och har bara spelat tre grusmatche­r inför Franska mästerskap­en.

NOVAK DJOKOVIC, SOM även han tampats med skador tidigare, visade inget glimrande spel i sin första match. Likväl kunde serben ta sig vidare från den första rundan i raka set. Brasiliane­n Rogerio Dutra Silva (134-rankad) besegrades med 6–3, 6–4, 6–4.