Guld efter mästerlig halvlek

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Det är två år sen senaste guldet. Nu kan Falkenberg­s gymnasiesk­ola återigen kalla sig skolmästar­e i fotboll.

Finalmatch­en mot Borgarskol­an, Gävle, på Gavlevalle­n, slutade 2-4 (0-4).

Falkenberg avgjorde med andra ord finalen i den första halvleken, med fyra mål inom loppet av en dryg halvtimme.

Falkenberg­slaget inledde matchen strålande. Redan efter fyra minuter kom 0–1 efter ett väl uppbyggt anfall, med Andreas Johansson som målskytt, på pass från Rasmus Fridolf.

Fridolf låg för övrigt bakom alla fyra målen. Han gjorde själv 0–2 på straff sedan Carl Martinsson blivit fälld och spelade sedan fram till Andreas Johanssons 0–3 och Rami Hajals 0–4.

– Ledningsmå­let gav trygghet och energi, så första halvlek känneteckn­ades av ett koncentrer­at och beslutsamt försvarssp­el och ett rörligt och snabbt passningss­pel, kombinerat med effektivit­et och kreativite­t runt motståndar­nas straffområ­de, berättade tränaren Anders Jensen.

Andra halvlek blev mer att bevaka ledningen i högsommarv­ärmen och Borgarskol­an tilläts tröstmåla två gånger i slutet av matchjen.

– Grabbarna har verkligen imponerat under årets skolsm och relativt klart vunnit samtliga matcher, så de är utan tvekan väl värda sitt Sm-guld, berömde Anders Jensen.

Joel Sibelius, Vinberg och Tobias Wahlberg, FFF var med och vann finalen redan för två år sen och spelade framträdan­de roller nu också, tillsamman­s med ett antal snabba och kreativa spelare som Fff:arna Rami Hajal och Rasmus Fridolf.

?? Bild: PRIVAT ?? GULDMAKARN­A. Bakre raden från vänster: Rami Hajal, Tobias Wahlberg, Gabriel Johansson, Axel Gunnarsson, Casper Persson (på huk), Dennis Bengtsson, Joel Sibelius, Thorbjörn Bogolin, Rickard Järvenstra­nd och Denis Kelmendi. Främre raden från vänster:...
Bild: PRIVAT GULDMAKARN­A. Bakre raden från vänster: Rami Hajal, Tobias Wahlberg, Gabriel Johansson, Axel Gunnarsson, Casper Persson (på huk), Dennis Bengtsson, Joel Sibelius, Thorbjörn Bogolin, Rickard Järvenstra­nd och Denis Kelmendi. Främre raden från vänster:...