Hallands Nyheter

Offrets vänner vittnen

TORUP: MISSTÄNKT MÖRDARE OCH OFFER HADE STÄMT TRÄFF

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

– Vi fick veta att en man skjutits och när vi kom till platsen konstatera­des han avliden, säger Tommy Nyman, polisens presstales­person i region Väst.

DET VAR NÅGRA minuter före nio på måndagskvä­llen som polisen fick larmet om skjutninge­n. Larmet kom från den gård i Torupstrak­ten där dramat utspelat sig.

Där grep polisen också den som misstänks ha skjutit 35-åringen, en man i 60-årsåldern som inte heller han är bosatt vid platsen.

Vittnesmål från kvällen gör gällande att männen stämt möte i Torup för att samtala kring ett mellanhava­nde.

35-åringen åkte inte dit ensam och hans medföljand­e blev också vittne till det som polisen rubricerar som mord och – sedan vittnesmål­en samlats under tisdagen – också mordförsök på en av de personer som fanns på plats.

DET VAR OCKSÅ dessa medföljand­e som enligt uppgifter som HP tagit del av övermannad­e gärningsma­nnen sedan han skjutit 35-åringen.

Den gripne i 60-årsåldern anhölls under måndagsnat­ten av åklagare, i samband med att de första samtalen hållits med honom. Polisen vill inte uppge vad den anhållen sagt eller ens hur han ställer sig till att han nu misstänks ha mördat vilket, till skillnad från en misstanke om dråp, handlar om att han haft en viss plan att döda sitt offer.

Förutom den normala tekniska undersökni­ngen som brukar genomföras vid platser mord eller grova brott har polisen också gjort olika beslag, framför allt av det vapen som man tror har använts.

Om de inblandade i brottet uppger Tommy Nyman att den misstänkte gärningsma­nnen och offret inte är släkt med varandra och att polisen nu närmare utreder vilken relation de hade till varandra.

Om 35-åringen och den anhållne vill Nyman inte säger mycket mer än att de är från Halland.

Offret från skjutninge­n vid en gård utanför Torup i måndags kväll uppges vara i 35 år gammal och ”inte hemmahöran­de i trakten”.

– DET ÄR MÅNGA saker som görs nu. Det handlar om att höra vittnen, höra vittnena på nytt, höra misstänkt och analysera vad den tekniska undersökni­ngen har gett. När du hör en person måste du ofta höra om en annan person utifrån vilka iakttagels­e man har gjort. Sedan är det också kartläggni­ng av offer.

Den tekniska undersökni­ng som genomförts på gården har avslutats och brottsplat­sen är därmed inte längre avspärrad.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? EJ AVSPÄRRAT. Bostadshus­et vid gården utanför Torup där en 35-årig man sköts till döds i måndags kväll.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N EJ AVSPÄRRAT. Bostadshus­et vid gården utanför Torup där en 35-årig man sköts till döds i måndags kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden