Hallands Nyheter

”Han hade ett skotthål mitt i bröstkorge­n”

- LENNART HILDINGSSO­N

”Trots att vi ibland hör jägarna skjuta, skulle jag inte gissat att det var ett skott. Det var ett annat sorts ljud.”

– Jag och en person till försökte ge honom konstgjord andning, men vi kände att det inte räckte till. Han dog medan vi höll på.

Så berättar en kvinna som försökte rädda den 35-årige man som i måndags kväll, i en by utanför Torup, dog av skadorna från ett skjutvapen.

Kvinnan bor i närheten av där den gård finns där dramat utspelade sig. Vid niotiden hörde hon och hennes man en smäll från det aktuella stället.

– Trots att vi hör jägarna skjuta, skulle jag inte gissat att det var ett skott. Det var ett annat sorts ljud.

Paret gick ut för att se vad det handlade om. Då en annan granne just var ute och rastade sin hund och var på väg mot gården där det hände saker, gick kvinnan och hennes man vidare. Vid gården hördes upprörda röster.

De förstod snabbt att något allvarligt hänt, trodde det var olycka som skett och att någon möjligtvis låg klämd och skadad. När de rusat in fann de mannen, som av polisen uppges vara 35 år gammal, liggande.

– Han hade ett skotthål mitt i bröstkorge­n ungefär så här stort, säger kvinnan och visar en halvdecime­ter stor cirkel med fingrarna.

Hon berättar sen att hon själv och en av besökarna i huset turades om med att ge den skadade hjärt- och lungräddni­ng. De höll på hela tiden tills ambulans anlände och för övrigt ytterligar­e en stund, tills mannen burits in i ambulansfo­rdonet. Kvinnan berättar att alla tecken på liv hos mannen successivt försvann medan räddningsf­örsöken pågick.

Kvinnan uppger att hon under tiden hon var vid huset var fullt koncentrer­ad på den skadade mannen och att hon därför har vaga egna bilder av vad som i övrigt hände innan ambulans och polis kom dit.

Hon uppger dock att den person som utpekas som mördaren hela tiden fanns kvar i eller vid bostaden och denne hölls fast av de övriga personer som var där från början. Hennes egen man hjälpte också till med detta och höll direktkont­akt med larmcentra­len, för att ge blåljusper­sonalen som var på väg informatio­n om hur det hela utvecklade sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden