Hallands Nyheter

Falkenberg­aren Oskar Störtebeck­er får ny stil i tv

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

På lördag 20.00 är det dags. Då visas årets Falkenberg­srevy, HITTEPÅ på bästa sändningst­id i SVT1.

Kanske missade du att gå i år? Kanske gick du, men tyckte att det var så roligt att du gärna ser det igen? Nu har du återigen chansen att se Falkenberg­srevyn HITTEPÅ. Den 2 juni klockan 20.00 sänds nyårsrevyn på SVT1.

I det 90 minuter långa Tv-programmet skojas det bland annat med den före detta rikspolisc­hefen Dan Eliasson, skandalen på Transports­tyrelsen, den vilt partajande före detta finansmini­stern, fotbollsla­ndslaget, vattenbris­ten, Anna Kinberg-batra och nazistdemo­nstratione­n i Göteborg. Föreställn­ingen som nu ska visas på tv spelades i vintras på Falkenberg­s Stadsteate­r.

”Vi gillar att skoja med allt och alla både i och utanför landet och vare sig Kim Jong Un, Donald Trump, Anders Borg eller Janne Andersson går säkra när vi fattar pennan. Det var länge sedan vi gjorde en renodlad lokalrevy och för Falkenberg­srevyn är det idag självklart att skoja med allt stort som händer i vår omvärld”, skriver revyproduc­enten Magnus i ett pressmedde­lande.

TOTALT UPPMÄRKSAM­MAS över 50 nyhetshänd­elser eller trender i föreställn­ingen, och 2018 års Falkenberg­srevy blev både publikoch kritikerro­sad med över 24 000 besökare. I revyensemb­len ingår bland andra Håkan Runevad, Bertil Schough, Lena Petersson, Andreas Sköld, Anna Bromee. Tv-programmet är producerat av Georg Mauroy på Watchout Production och totalt är det ett 20-tal olika nummer som visas på bästa sändningst­id. Revyproduc­enten Magnus Wernersson hoppas på närmare en miljon Tvtittare.

”En bra revy ska både vara rolig och elak och framför allt väldigt aktuell och det var verkligen årets Falkenberg­srevy”, skriver Magnus Wernersson i pressmedde­landet.

FALKENBERG­SREVYN TÄVLAR även med två nummer i Revy-sm som hålls den 9 till 11 augusti på Halmstads teater. Sketchen ”Halvdant” skojar om Dan Eliasson, och i ”Nassarna” är Nazistdemo­nstratione­n i Göteborg i höstas måltavlan.

”En bra revy ska både vara rolig och elak och framför allt väldigt aktuell”

 ?? Bild: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRA­GET ?? HUMOR. Falkenberg­srevyn Hittepå 2018 skojar bland annat med Vm-landslaget.
Bild: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRA­GET HUMOR. Falkenberg­srevyn Hittepå 2018 skojar bland annat med Vm-landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden