Hallands Nyheter

Ny förlust för Varbergs Bois

Efter derbyförlu­sten mot Falkenberg kom en ny smäll för Varbergs Bois. Degerfors vann med 1–0 och segersånge­n ekade utanför omklädning­srummen.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

– Otroligt jobbigt. Helst skulle man vilja gå på toaletten och sätta in öronproppa­r, sa Hampus Bohman.

Det var inte Varbergs Bois dag den här gången heller. Spelet som visades upp i första halvlek var tempofatti­gare än lågenergil­amporna på Ikea.

– VI HAR MYCKET boll och rullar runt från kant till kant, men inga farliga lägen. Det var lite uddlöst framåt, fortsatte nyförvärve­t från Ljungskile SK.

Perparim Beqaj hade Bois enda avslut på mål i första halvlek. I andra var han också framme och nickskarva­de på Girmais hörna.

– Värmen spelar roll, de var otroligt kvavt, men vi kan inte skylla på det att vi inte skapar fler målchanser. Jag vet inte vad det är. Det är väl en blandning att vi inte löper för varandra och sedan oskärpa i sista tredjedele­n, sa Hampus Bohman, som serverade Teddy Bergqvist i djupet - som drev vidare men inte fick någon straff i duellen med Erik Lindell.

Nej, den riktigt vassa chansen stod Hampus Bohman för.

Efter en hörna landade bollen hos honom utanför straffområ­det han fick på ett tungt skott som Dario Miskic mirakelräd­dade.

– Med högern också. Den som jag använder knappt, mer än till stödjeben. Jag tänkte äntligen får jag göra mål, men han var på den och det var en fin räddning, sa Bohman.

– Målvakten måste ha stått felplacera­d eftersom han tog den. Nio av tio gånger går ett skott in. Sen ser man (Kevin) Wrights strumprull­are gå in vid bortre (i 73:e minuten). Då förstår vi att vi inte är i zonen att ta tre poäng, sa Bois tränare Joakim Persson efter matchen.

– VI HAR STÖRRE problem med Degerfors än Degerfors har med oss. De löser vårt presspel enkelt och straffar oss med diagonalt spel. Vi var baktunga i perioder, sa Persson.

Albert Ejupi klev av i slutet av första halvlek. Redan under uppvärmnin­gen kände han hur det högg till i ljumsken, men valde att spela. Varbergs Bois-degerfors 0-1 Målen, 0-1 (74) Kevin Wright Varbergs Bois FC (4-4-2): Matt Pyzdrowski – Sebastian Möller, Oliver Stanisic, Hampus Zackrisson, Hampus Bohman – Joakim Lindner, Albert Ejupi (38), Nahom Girmai, Jakob Bergman (71) – Teddy Bergqvist, Perparim Beqaj. Avb; Albin Svensson, Albin Skoglund, Gabriel Altemark Vanneryr, Pontus Almqvist, Eddie Tran (38), Joel Palmquist (71), Hampus Danielsson.

– Det är ljumskfäst­et och det syntes ju att han inte kunde göra sig själv rättvisa, sa Persson.

LAGKAPTENE­N GABRIEL Altemark Vanneryr bänkades. Ett tag i andra halvlek sprang han själv på ”Vallens” B-plan, utan väst. Han var kritiskt efter tappet i derbyt. Kanske var det skälet till petningen. Varför bänkades ”Gabbe”?

– Vi valde dessa elva spelare i dag. Vi tar ut den elva som är bäst för dagen. Vi gjorde ett val. Vi ville se ”Pep” (Beqaj) i centrala rollen och det kunde ju ha gett utdelning.

 ??  ?? NÄRA ETT MÅL. Hampus Bohmans kanonskott var värt ett bättre öde.
NÄRA ETT MÅL. Hampus Bohmans kanonskott var värt ett bättre öde.
 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden