Hallands Nyheter

”Tickan” tar en ny roll

Det blev ett brons i lag-vm på hemmaplan i Halmstad tidigare under månaden. Men under tisdagen kom beskedet att Ulf ”Tickan” Carlsson avslutar sitt uppdrag som svensk förbundska­pten.

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

För första gången valde svenska bordtennis­förbundet att rekrytera tre förbundska­ptener inför lag-vm i bordtennis i Halmstad.

En av dem var Ulf ”Tickan” Carlsson.

–Aldrig tidigare har man varit mer än två ansvariga för landslaget, men nu valde man tre och det är inte den bästa siffran i ett team, säger han.

Carlsson hade det övergripan­de ansvaret för laget under lag-vm.

– Jag visste att jag skulle ha det ansvaret och ett lag-vm på hemmaplan har varit en dröm och ett mål under en lång tid, säger han.

– Det var något som jag ville uppleva och hoppades skulle bli så bra som möjligt.

NU BLIR DET emellertid ingen fortsättni­ng i landslaget för Carlsson.

– Jag har valt att säga upp mig från förbundska­ptensjobbe­t. Jag har funderat ett tag och känner att det är rätt beslut för mig, säger han.

Anledninge­n är att Carlsson inte känner att han har hittat rätt i den nya organisati­onen.

– Det ska vara kul att hålla på med bordtennis och om man inte trivs i en roll är det bättre att kliva åt sidan och låta andra personer prova vidare, säger han och fortsätter:

– Jag har alltid kört mitt eget race i mitt ledarskap och jag har väl haft på känn att det kanske inte skulle bli bra med tre förbundska­ptener. Hur känns det att fatta ett sådant beslut?

– Det naturliga hade nog varit att köra på efter ett vunnet Vm-brons, säger Carlsson och fortsätter:

– Det är klart att det känns lite konstigt och svårt efter det fantastisk­a som hände under VM. Vi har ju varit en bit ifrån framgångar ett tag nu så det är klart att det känns lite kluvet.

TROTS ATT CARLSSON tar klivet tillbaka från landslagsu­ppdraget fortsätter han med bordtennis­en.

Carlsson kommer att lägga hela sin tid i Halmstad BTK:S organisati­on i stället.

– Halmstad är en klubb som hela tiden växer. Jag har pratat med klubben och kommer att vara sportchef med övergripan­de ansvar för det sportsliga men även andra bitar vid sidan om, säger han.

– Det känns bra. Jag trivs i klubben och den ligger mig varmt om hjärtat och det är inspireran­de att få vara med och lyfta klubben ännu mer.

”Jag har alltid kört mitt eget race i mitt ledarskap och jag har väl haft på känn att det kanske inte skulle bli bra med tre förbundska­ptener.”

ULF ”TICKAN” CARLSSON

HALMSTAD HAR EN bred verksamhet med herr-, dam- och ungdomsver­ksamhet och dessutom har klubben en del kringarran­gemang.

Med det färska Sm-guldet för klubben finns det dessutom ännu större chans att bli en större och bredare verksamhet.

– Vi är redan breda som vi är i organisati­onen och ju större vi blir desto större apparat är det att dra runt föreningen, säger Carlsson.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? SISTA TIDEN MED GÄNGET. Under tisdagen meddelade Ulf ”Tickan” Carlsson att han slutar som förbundska­pten i svenska bordtennis­landslaget.
Bild: ROGER LARSSON SISTA TIDEN MED GÄNGET. Under tisdagen meddelade Ulf ”Tickan” Carlsson att han slutar som förbundska­pten i svenska bordtennis­landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden