Hallands Nyheter

Oskar Störtebeck­er fick makeover i tv

- AGNES ARONSSON agnes.aronsson@hn.se

Oskar Störtebeck­er från Falkenberg medverkade under tisdagskvä­llen i säsongsavs­lutningen av tv-programmet ”Stil i sikte”. Han är ett popsnöre som är trött på att stå i bakgrunden, men efter en makeover överraskar han med sin nya stil.

Oskar Störtebeck­er, 26 år, kommer ursprungli­gen från Falkenberg men bor nu i Stockholm. Han är utbildad musikalart­ist och jobbar som dansare och danslärare, som frilans och i produktion­er. Under tisdagen medverkade han i TV3 och Viafree-programmet ”Stil i sikte”, med Jonas Hallberg och Malin Gramer som programled­are, och fick en makeover i både frisyr och klädstil.

– SOM DANSLÄRARE har jag på mig träningskl­äder hela dagarna. Det är inte så ofta jag klär upp mig. De hade en idé om att göra mig till min artistpers­ona, och att det kanske kunde hjälpa mig på vägen till att vara den som står mitt på scen, eftersom man som dansare ofta står i bakgrunden. Jag vill våga vara frontperso­nen. Anledninge­n till att jag var med var för att få en boost i mitt artistjag och för att hjälpa min självkänsl­a. Drömmen är att bli popartist?

– Absolut, jag skulle gärna hålla på med popmusik, göra eget och stå i centrum. Sen vill jag gärna jobba som skådespela­re och dansare också. Jag vill våga ta för mig och ta de större jobben, få en huvudroll eller få göra min egen musik. Hur var stylingtea­met och produktion­en?

– Alla var positiva och ville deltagarna­s bästa. De var så härliga och väldigt proffsiga.

OSKAR KOMMER FRÅN Falkenberg och har sedan barnsben spelat teater i Kalle Gunnarsson­s produktion­er. Han har nu bott i Stockholm i tio år, sedan 2008, men tidigare var Oskar ett år i USA där han gick på en skola med inriktning performing arts.

”STIL I SIKTE” spelades in i februari på kryssnings­fartyget Cinderella. När pojkvännen Felix får se Oskars makeover i programmet lyser ansiktet upp i glad förvåning. Oskar, vad tar du med dig från programmet?

– Att jag vågar gå på det jag tycker är snyggt, men jag har inte bytt ut hela garderoben. Jag känner att jag har en ganska snygg stil från början, men jag kunde vara vardagslat, så det blev inte så ofta jag klädde upp mig. Det har blivit mycket basplagg i svart och grått. Jag lärde mig att ha en snygg bas, och kasta på mig något färgglatt. Så som de stylade mig i programmet är egentligen min stil, bara lite mer vågad. Jag har vågat köpa mer plagg med färg. Nu kollar jag efter de där grejerna som får det att ”poppa”.

Programmet sändes på TV3 under tisdagskvä­llen och finns även att se på Viafree.

 ?? Bild: TV3/VIAFREE ?? NY STIL. Oskar Störtebeck­er med stylisten Jonas Hallberg innan han fått sin makeover.
Bild: TV3/VIAFREE NY STIL. Oskar Störtebeck­er med stylisten Jonas Hallberg innan han fått sin makeover.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden