Hallands Nyheter

Livets gång

- Lena berglund lena.berglund@hn.se 010-471 53 63

hon lockad att börja inom kriminalvå­rden, där hon fick en utbildning till kriminalvå­rdare. Samma år insjuknade hennes pappa i cancer, efter flera behandling­ar och återfall gick han bort 2012.

– Det var jobbiga år. Vi hade återfått kontakten 2000 och blev bästa vänner i slutet, men livet måste gå vidare, säger Sanela.

SIN BLIVANDE MAKE Haval träffade hon på Öxnevalla ungdomshem december 2015. Hon vikarierad­e som behandling­spedagog och de var kollegor.

– Vi kände snabbt att vi kom bra överens och vi båda var singlar. Efter ett tag började vi dejta. Han bodde i Varberg och jag i Göteborg, förutom mina två barn hade jag ytterligar­e barn eftersom vi var ett familjehem. Jag letade efter en större bostad, och var trött på alla skottlossn­ingar i Biskopsgår­den. Jag och barnen hade till och med fått fly från en plats där det var skottlossn­ing. Då arbetade jag som samordnare på kvinno- och juristjour­en Terrafem. Jag hyrde en villa i Varberg och vi flyttade ner.

Det fungerade bra mellan Sanela, barnen och Haval och när fosterbarn­en flyttade ut och det var dags att flytta till något mindre kom planen * Fyller: 40 år 31 maj * Född, uppväxt: Göteborg * Yrke: Behandling­spedagog (på Caremore) * Familj: Maken Haval (kallas av en del för Patrik), Loana, 17 år, Isa, 14 år och bonusdotte­rn Ebba 5,5 år * Intressen: Umgås med familj och vänner, gärna vid ett rikligt dukat bord, idrott samt har alltid varit engagerad i utsatta människors liv att flytta ihop och köpa hus. Det blev ett hus i Hunnestad som de flyttade in i för fyra månader sedan.

MEN HELT LYCKLIG har Sanela inte fått vara. Hennes starka mamma har drabbats av dödlig cancer och det är täta besök på hospicet i Göteborg. 20 april gifte sig Sanela och Haval.

– Vi tidigarela­de bröllopet så att mamma kunde vara med, hon vill så gärna att jag ska vara lycklig och det ville jag visa henne. Vi har det bra här i Hunnestad.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? VILLE INTE VÄNTA. Sanela är nog en av dem med tidsrekord i bröllopspl­anering. Från beslut om bröllop och själva vigseln hemma i trädgården 20 april tog det bara en vecka. För Sanela var det viktigt att hennes mamma som är döende kunde vara med.
Bild: ANNIKA KARLBOM VILLE INTE VÄNTA. Sanela är nog en av dem med tidsrekord i bröllopspl­anering. Från beslut om bröllop och själva vigseln hemma i trädgården 20 april tog det bara en vecka. För Sanela var det viktigt att hennes mamma som är döende kunde vara med.
 ??  ?? SANELA OCH HAVEL. 20 april gifte sig Sanela och Haval. Vigseln var i egna trädgården.
SANELA OCH HAVEL. 20 april gifte sig Sanela och Haval. Vigseln var i egna trädgården.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden