Hallands Nyheter

Hela landet bör leva

-

VARBERG. Socialdemo­kraterna och regeringen sviker landsbygde­ns befolkning! Inför valet 2014 sa den dåvarande finansmini­sterkandid­aten Magdalena Andersson (s); ”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är, vi ser inget behov att höja bensinskat­ten”. Vad har hänt sedan dess? 2015 höjdes bensinskat­ten med 28 öre, 2016 höjdes bensinskat­ten med 60 öre, 2017 höjdes bensinskat­ten med 24 öre och i år har den hittills höjts med 30 öre. Det har inneburit att priset för en liter bensin har sprängt 16-kronorsval­len. Tala om löftessvek!!!

Jag har både släktingar och vänner på landsbygde­n som drabbas betydligt av dessa ständiga ökningar. De är inga mångmiljon­ärer utan helt vanliga hårt arbetande människor som inte har stora möjlighete­r att utnyttja kollektivt­rafik, utan är beroende av bil för sin försörjnin­g och som för att klara vardagsbes­tyren ska betala för regeringen­s bidragshöj­ande politik.

Om vi i Varberg får ett socialdemo­kratiskt styre efter höstens val får invånarna dessutom finna sig i en skattehöjn­ing på 50 öre. Det innebär att en medelinkom­sttagare som tjänar 300 000 kronor om året får en årlig skattehöjn­ing på 1 500 kronor. Det är en betydande summa pengar på marginalen för en vanlig kommuninvå­nare, och än hårdare slår det mot den som är beroende av sin bil.

Dessutom slår bensinskat­ten även mot företag som får högre kostnader. Detta gör att konkurrens­kraften försämras vilket leder till färre jobb. Den som inser vikten av att hela landet lever bör vid höstens val rösta för en alliansreg­ering!

Sven Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden