Hallands Nyheter

Vacker men ovårdad stad

-

FALKENBERG. Falkenberg är en fantastisk­t vacker stad, punktvis, men som allting kan staden bli bättre och finare. För det krävs vilja och lust från våra styrande och jag efterlyser politiker som faktiskt bor i staden, jag är trött på styrande som styr över saker de inte verkar bry sig ett dyft om. Falkenberg är en stad som mycket lever på turism, men vi måste bli vassare och tänka smartare.

EN TURIST I sig är en levande reklampela­re som rekommende­rar andra att åka dit. Men då måste Falkenberg visa sig från sin bästa sida. Alltför mycket kraft verkar gå åt att fixa Skrea Strand och dess närliggand­e områden medan staden förfaller. Falkenberg­s centrum från den så kallade Gallerian till stationen är en tragisk syn och detta är turistens första anblick av Falkenberg.

Jag vill fråga våra politiker om det finns någon plan överhuvud taget för området? Det byggs i ytterområd­ena medan området mellan stad och station blir ett ingenmansl­and.

Ni som sitter i stadshuset, gillar ni utsikten över till exempel Spiranhuse­t - Falkenberg­s i särklass fulaste barack, tänk vad lite färg hade gjort. Stadens gator är fulla av hål och det är smuts, ogräs och skräpigt överallt. Jag har erfarenhet­er från Nice i Frankrike där de sköljer gator och torg med vatten varje kväll och natt, vilket gör staden extremt ren och turismvänl­ig.

ÖKA BUDGETEN TILL parkförval­tning och renhållnin­g så kommer turismen att öka liksom även den så viktiga inflyttnin­gen till staden. För att inte tala om falkenberg­arens trivsel och stolthet över sin stad.

Vilket leder mig till mitt egentliga ärende. Vad görs åt Ätrans kajer? Går man längs Ågatan stirrar du in i buskage och sly som hindrar utsikten mot Tullbron, vilket väl är det man vill se. Kajer är i dåligt skick. Vattnet luktar illa på sina ställen och vid brofästena är det slyigt och förvuxet med stora stammar som fastnat sen högvattnet i vintras. Det ser inte bra ut och ger ett ovårdat intryck och det är absolut inte bra för turismen. Vad kommer/ vill ansvariga att göra?

Ulf Gustavsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden