Hallands Nyheter

Antonér: ”Jag är bekymrad”

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Ellevio har ännu ingen förklaring till vad som ligger bakom den senaste tidens omfattande strömavbro­tt i Varberg. Ytterst märkligt tycker Varbergs Energis styrelseor­dförande Reine Antonér (M).

– Det är svagt tycker jag, eller så skyller de bara i från sig för man måste ju ganska lätt kunna konstatera vad som har gått snett, säger han.

VARBERG ENERGI MENAR att ställverke­t kan ha passerat sitt bäst före-datum. Men Ellevio säger att materialet är byggt för att hålla länge och att vid förra strömavbro­ttet var den trasiga delen bara 15 år gammal.

”Det är svagt tycker jag, eller så skyller de bara i från sig.” REINE ANTONÉR (M), styrelseor­dförande Varberg Energi

– Men jag menar 15 år, då var det väl någon brist från början då. På ett eller annat sätt ska de väl hålla längre och då måste det väl vara en brist i materialet, säger Reine Antonér.

Varbergs Energi skulle under gårdagen återkoppla och gå igenom onsdagens avbrott för att få en handlingsp­lan från Ellevio.

– Jag är bekymrad och förväntar mig att det kommer en åtgärdspla­n, säger Reine Antonér.

DE SENASTE AVBROTTEN har även fått Varbergs Energi att se över sina egna rutiner vid den här typen av händelser.

– Redan i januari satte vi igång en handlingsp­lan för att vara beredda nästa gång något sånt här inträffade. Bland annat det här med att ha egen reservkraf­t så att vi kan fortsätta jobba och få ut informatio­n till våra kunder. Allting kan inte bara läggas ner hos oss om det här händer igen, säger Reine Antonér och tillägger:

– Vilket jag hoppas inte blir på väldigt länge nu.

 ??  ?? KRÄVER HANDLING. Reine Antonér (M), vill att Ellevio går till botten med problemet.
KRÄVER HANDLING. Reine Antonér (M), vill att Ellevio går till botten med problemet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden