Hallands Nyheter

Bua var överlägset i prestigefu­llt derby

- SIMON CARLSSON

”Första kvarten var inte speciellt bra, men när vi får in första så släpper allt.”

VICTOR SVAHN

I en halvtimme var Väröderbyt någorlunda spännande. Men efter 3-0 hittade Väröbacka ingen väg tillbaka in i matchen. – Det smakar aldrig fel med derbyseger, riktigt gött, sa Buas Victor Svahn efter seger med 5-0.

Kanske hade det kunnat sluta annorlunda om Hasse Månsson gjort mål på sitt friläge efter bara några minuter. Men Robin Gustavsson räddade och det satte tonen för den här upplagan av prestigede­rbyt på Västkustva­llen.

– 5-0 mot Väröbacka, det är ju nästan lite för bra, log Robin Sundqvist efter matchen.

SOM VANLIGT HADE skyttekung­en ett finger i det hela. Han gjorde matchens tre sista mål, även om de två sista kom mot ett tröttkört bortaförsv­ar.

– De två sista var ganska enkla, men det är ju alltid skönt att göra hattrick. Och i ett derby dessutom, sa Sundqvist. Kanske inte är så vanligt i just derbyt, att du gör hattrick? – Det händer, det gör det. Annars handlade mycket i första halvlek om kvicke Victor Svahn. Ledningsmå­let krutade han in i främre krysset efter ett fint avancemang.

– Den satt riktigt fint och alltid skönt att göra mål mot Väröbacka, sa Svahn.

Vid andra målet snurrade han upp sin bevakare rejält och serverade Philip Subiabre ett friläge.

– Första kvarten var inte speciellt bra, men när vi får in första så släpper allt. Tycker att vi tar över matchen sen. sa Svahn.

NÄR ROBIN SUNDQVIST sedan tryckte in 3-0 var det avslutning­en på en magisk Buakvart.

– Vi sätter våra bollar. De har också chanser men sätter inte dit dem, sa Sundqvist.

Inte nog med segern, resultatet tog också Bua förbi Väröbacka och upp på en andraplats i tabellen.

– Klart att vi siktar mot toppen, vi vill ju gå upp en serie till, sa Victor Svahn.

 ?? Bild: MICAEL ANDERSSON ?? KOM INGENSTANS. Hasse Månsson kämpade och slet på topp, men allt som oftast var Jesper Gunnarsson i vägen.
Bild: MICAEL ANDERSSON KOM INGENSTANS. Hasse Månsson kämpade och slet på topp, men allt som oftast var Jesper Gunnarsson i vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden