Hallands Nyheter

För D. Prince är hiphopen livet

- SARA ÖSTER

Hiphoparen Demetrice Prince växte upp i Brooklyn och på Long East Island i USA. Nu bor han i Halmstad med sin fru och son, och är aktuell med både ett blandband och kommande album.

Jag träffar den amerikansk­a rapparen i Norre Katts Park i Halmstad – och det är en öppen, varm och humoristis­k Demetrice Prince som presentera­r sig.

Den 37-åriga hiphoparen är i dag musiker på heltid och har under hela sin uppväxt ägnat tid åt att producera musik, och när han var 14 år började det på riktigt.

– Det var då jag kände att jag verkligen ville spendera mitt liv åt musiken, det var helt naturligt för mig att hålla på med det. Jag har alltid älskat hiphop och rap, säger Demetrice Prince.

Efter många år i New York har han nu flyttat från ostkusten i USA till västkusten i Sverige.

– Jag älskar det här landet och Halmstad. Nu bor vi borta vid Nissastran­d, och det är perfekt. Här är ingen stress och man har rättighete­r till att göra vad man vill, säger han och tillägger snabbt:

– Men jag älskar även New York, det är en sjukt härlig stad. Men det är en råare och en tuffare miljö.

D. PRINCE – som är hans artistnamn – har nästan 13 000 följare på Instagram, och hans musik har bland annat visats på MTV. Hans karriär tog fart när han tillsamman­s med en kompis bildade gruppen Fresh Vetz – och det som blev en ”lifechange­r” var när den amerikansk­a hiphopprod­ucenten DJ Premier signade två av gruppens album.

– Han har alltid varit en hjälte för mig, och vi ville göra honom stolt. Att han signade oss var oerhört stort, säger han.

Efter några år med gruppen Fresh Vetz valde D. Prince dock att satsa på en solokarriä­r. Nu är han aktuell med ett blandband, och senare i år planerar han att släppa en helt ny skiva med namnet ”Handsome villin: Dawn of a prince”. Musiken producerar han hemma i sin studio.

– Jag är otroligt stolt över det här albumet, jag har jobbat med det i flera år. Det ska bli riktigt skönt att äntligen låta allmänhete­n få lyssna. Jag har mixat och skrivit allt själv, säger han.

I DAG BOR han tillsamman­s med sin fru Mathilda Prince, 26 år, som kommer från Halmstad. De träffades för sju år sedan på hiphopfest­ivalen ”Rock the bell”.

– Alltså det tog mig ett år innan jag ens fick en dejt med henne! Det var galet, haha. Till slut gick det och nu har vi vår son Apollo som är ett år. Jag älskar cigarrer – men shit vad jag älskar min familj, säger han. Men hur är det egentligen att flytta från New York hit till Halmstad?

– Det är såklart en stor skillnad. Här är mycket mindre och lugnare, och atmosfären är skönare. Och det som är det bästa med musiken är att du kan bosätta mig på vilken plats i hela världen, men jag kan fortfarand­e göra min musik.

”Det är en råare och tuffare miljö i New York.” D. PRINCE

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HEMMA. Demetrice Prince är bosatt i Halmstad med sin svenska fru Mathilda och sonen Apollo. Förutom familj och musik, älskar han även cigarrer.
Bild: ROGER LARSSON HEMMA. Demetrice Prince är bosatt i Halmstad med sin svenska fru Mathilda och sonen Apollo. Förutom familj och musik, älskar han även cigarrer.
 ??  ?? NYTT ALBUM. Senare i år ska D. Prince släppa sitt nya album ”Handsome villin: Dawn of a prince”.
NYTT ALBUM. Senare i år ska D. Prince släppa sitt nya album ”Handsome villin: Dawn of a prince”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden