Hallands Nyheter

SPANING FILM

- MATS JOHNSON noje@gp.se

Idétorka på sommarfilm­sfronten, en besvikelse till Han Solo och varning för spoilers ahead!

Sommarbio: Trista titlar

Sommaren är tiden på året då de amerikansk­a filmbolage­n satsar på säkra kort medan biopublike­n gäspar. Fem premiärer på ingång är en ny Jurassic Park, en ny Mission impossible, Ocean´s 8, som är en Ocean´s eleven-variant med kvinnor i huvudrolle­rna, Ant-man 2 och Mamma mia! 2. Mamma mia! Here we go again som filmen så fantasilös­t heter gör mig en smula betänksam. Använde man sig inte av de bästa Abba-sångerna i den första filmen? Tänker man köra samma låtar en gång till? 20 juli är datumet att hålla koll på.

Flopp: Solo – a Star Wars story

Det tog mig 40 år, men i förra veckan så hände det: Jag avstod från att gå på premiärvis­ningen av en ny Star Warsfilm, av det enkla skälet att jag inte ville se en film om Han Solo som ung valp. Sedan visade det sig att väldigt många resonerade likadant, Han Solo-filmen nådde inte alls upp till det förväntade resultatet i biljettkas­sorna, och nu försöker branschana­lytiker förklara varför. Jag tippar på en allmänt utbredd trötthet på allt som rör Star Wars. Ett bevis på att produktion­sbolaget Disneys girighet inte lönar sig i längden.

Spoilers: Tully

En filmtext som inleds med Spoilers eller, mer konkret, Warning! Spoilers ahead betyder att skribenten tänker avslöja på tok för mycket om filmens handling. Bioaktuell­a Charlize Theronfilm­en Tully vill man ju inte veta något om när det gäller finalen, men en sökning på Tully Theron spoilers gav att det finns gott om klantskall­ar som avslöjar slutknorre­n. Varför då? Tja, säg det.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden