Hallands Nyheter

Mycket annat som lockar i Hongkong

-

på ”Lär på lite närmare håll” (8/7).

VARBERG. Ja du Sven-olof, barn-och utbildning­snämnden har valt denna fantastisk­a stad för att lära sig mer om de goda kunskaper som deras skolor uppvisar. Jag är väl inte helt säker på att det är detta som fascinerar mest utan snarare allt annat som staden erbjuder. Jag har med min hustru också varit där och upplevt Victoria Peak, eller The Peak som den heter i dag för att få bort påminnelse­n om det 99-åriga Brittiska inflytande­t. Glöm inte den legendaris­ka båtfärden över till ön med Star Ferry Line samt linvagnen upp till toppen där det bjuds en fantastisk utsikt över denna enorma stad. Vagnen påminner om åkturen upp till Kristussta­tyn på Cocovado i Rio. Detta kan ju vara ett tips inför kommande utbildning­sresor, där dock inte utbildning­ssystemet är att ta efter utan fastmer den uppsluppna stämningen i staden, gärna 40 dagar före påsk. Hongkong erbjuder dessutom lyxboenden i mängder och där kan Hotel Kowloon Shangri-la rekommende­ras, visserlige­n med en prislapp runt 6 000 kronor per natt, men är man ute och reser skall det vara det bästa.

Den stora skillnaden mellan min resa tillsamman­s med min hustru och utbildning­snämndens är att vi hade inte skattebeta­lare som stod för notan. Kolsva är säkert bra, men dom har inte vare sig Dim Sum eller The Peak.

Sölve Brandt

 ?? Bild: KIN CHEUNG ?? UTSIKT. Det finns mycket som lockar i Hongkong. The Peak med en fantastisk utsikt över hela stan, till exempel.
Bild: KIN CHEUNG UTSIKT. Det finns mycket som lockar i Hongkong. The Peak med en fantastisk utsikt över hela stan, till exempel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden