Hallands Nyheter

Limabacka Kvarn får miljöpris

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

”Det känns otroligt kul eftersom det är det största priset vi kan få” säger en glad Andreas Nielsen, en av ägarna till Limabacka Kvarn.

Varbergs kommun har sedan 1992 delat ut ett miljöpris till olika företag för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för en hållbar utveckling. I år gick alltså priset till Limabacka Kvarn i Väröbacka som ägs och drivs av Bengt Nybergh och Andreas Nielsen.

– Det känns väldigt stort och vi sa det efteråt att det är väl egentligen bara Nobels fredspris som skulle kunna vara större än det här, säger Andreas Nielsen.

LIMABACKA KVARN ÄR en KRAVcertif­ierad anläggning och bedriver

”Bara Nobels fredspris som skulle vara större än det här”

ANDREAS NIELSEN, ägare Limabacka Kvarn

Krav-ekologisk produktion. Det miljömedve­tna arbetet har pågått en lång tid säger Andreas.

– Självklart känns det fantastisk­t bra att vi får ett kvitto på att vi gör någonting rätt och att det uppmärksam­mas utifrån också. Vi jobbar i ett nära samarbete med våra odlare och leverantör­er där vi försöker få dem att kanske slå om till alternativ­a drivmedel eller installera solceller på taket till exempel.

MOTIVERING­EN LYDER SOM följer:

”Limabacka Kvarn sätter det ekologiska och närodlade perspektiv­et i fokus. Hantverk, kvalité och ekologisk produktion genomsyrar verksamhet­en, som bidrar till en levande och hållbar landsbygd. Här förädlas Krav-certifiera­t spannmål från lokala odlare på ett naturvänli­gt sätt och levereras sedan till lokala bagare. Med engagemang i och samarbete med närliggand­e förskola och skola förmedlas kunskaper vidare om miljö, ekologi, lokalprodu­cerad mat och småföretagande. Limabacka kvarn är ett gott exempel på ett lokalt arbete för en hållbar utveckling”.

 ??  ?? FAMILJEFÖR­ETAG. Limabacka Kvarn ägs och drivs av far och son Bengt Nybergh och Andreas Nielsen.
FAMILJEFÖR­ETAG. Limabacka Kvarn ägs och drivs av far och son Bengt Nybergh och Andreas Nielsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden