Hallands Nyheter

Marie Ahlsten tog brons på veteran-vm i Kanada

- STYRKELYFT: VETERAN-VM MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Marie Ahlsten fortsätter att plocka internatio­nella medaljer. – Jag är nöjd med resultatet, men hade väl mer i kroppen, säger Marie Ahlsten efter sitt brons i knäböj på veteran-vm.

Så sent som i mars 2018 blev 52-åriga Marie Ahlsten från Falkenberg­s kraftsport­sklubb Europamäst­are för veteraner i styrkelyft. Den här gången handlade det om VM som nyligen avgjordes i Calgary, Kanada. Marie Ahlsten noterades för 132,5 kilo i knäböj, 70 i bänkpress och 147,5 i marklyft – vilket räckte till en total femteplats.

– Jag fixade inte riktigt det där med jetlagen. Jag var trött och det tog hårdare på mig än jag trodde, säger Marie Ahlsten på sin mobiltelef­on från Zürich flygplats på väg hemåt.

I knäböjen räcktes hennes resultat dock till en bronsmedal­j.

– Det trodde jag inte. Det var jätterolig­t att jag fick bronset eftersom det är första gången jag var med på VM överhuvudt­aget, fortsätter Ahlsten som först och främst ville säkra en medalj.

– Det skiljde ganska mycket upp till guldet, 147,5 kilo och jag har lyft 140 som mest på träning. Därför var det lika bra att ”safea” bronset. Jag gjorde ett lägre resultat än på EM, men jag behövde inte göra mer.

70 kilo i bänkpress var en liten missräknin­g.

– Det var ju fem kilo under vad jag tog på EM och det gör ganska stor skillnad, men jag är glad för marklyftet, det var personbäst­a för mig.

Marie Ahlsten är en så kallad ”late bloomer”. Hon började med styrkelyft i december 2015 och gjorde sin första tävling i februari 2016. Nu blickar läraren på Katrineber­gs folkhögsko­la framåt ytterligar­e ett år, då avgörs VM i Helsingbor­g.

– Jag hoppas kunna vara med där. Jag ska träna på bra så får vi se vad som händer. Det var väldigt många starka amerikansk­or och kanadensis­kor med i Kanada, men det kan bli ett helt annat motstånd när tävlingen går i Europa om många av dem inte väljer att åka.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? VM-DEBUTANT. Marie Ahlsten kraftsport­are från Falkenberg tog brons på veteran-vm i knäböj i Kanada.
Bild: OLA FOLKESSON VM-DEBUTANT. Marie Ahlsten kraftsport­are från Falkenberg tog brons på veteran-vm i knäböj i Kanada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden