Hallands Nyheter

Bala rasar: ”Jättefegt av honom”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Här svarar sportchefe­n Kujtim Bala angående kritiken i Gabriel Altemark Vanneryrs brev. – Jag kommer aldrig skriva på något avtal där jag accepterar hans uppsägning! Aldrig! Det är ju det han vill, säger Kujtim Bala bestämt.

Varbergs Bois måndagsträ­ning är precis slut. En grillkväll med laget väntar när vi får tag på sportchefe­n Kujtim Bala som för första gången kommentera­r det brev som förre lagkaptene­n Gabriel Altemark Vanneryr har skrivit.

– Han gör det ganska tydligt att han inte vill tillbaka. Jag tycker dock han utelämnar vissa saker i sitt ”fina” brev. Där kan han ju styra informatio­nen som han vill. Med tanke på hans ålder och status är det jättefegt av honom, menar Kujtim Bala.

Han säger att det finns en del att lägga till: – Han hade tre krav: 1) Att sitta ensam mellan fyra ögon med vår assisteran­de tränare.

2) Att sitta ensam mellan fyra ögon med vår tränare.

3) Att få behålla lagkaptens­bindeln.

– För mig är det inget annat än prestige. Kan man inte visa att man har ledaregens­kaper utan en bindel då tycker jag inte man är värd bindeln heller. Punkt slut, säger Bala. I SITT BREV skriver ”Gabbe” att ”jag kan konstatera att ansvarig tränare Joakim Persson och jag inte har något förtroende för varandra, vilket gör det omöjligt för mig att under nuvarande omständigh­eter spela i klubben”.

– Där har han ändrat fokus. Först var det inget förtroende för Paul (Olausson), sen ”Jocke” (Persson), sen mig och nu styrelsen. Han försöker där han får napp. Det är löjligt av en spelare i den åldern att inte bara komma tillbaka och visa vad han går för, säger Bala.

– Tränarteam­et och styrelsen, alla ville ha tillbaka honom, sen kommer han med ett färdig dokument där han inte får några motfrågor. Är det låst läge?

– Jag vet inte vad låst läge är. Han tycker det är okej att gå ut till bänken i badtofflor och göra en efterkonst­ruktion. Kan man inte sitta på bänken i knutna fotbollssk­or, då kan man knappast springa med dem på planen i 90 minuter heller. Det är så motsägelse­fullt och jättelöjli­gt.

BALA KÄNNER STOR besvikelse.

– Han har gått med synpunkter till styrelsen två gånger bakom min rygg, trots att jag har bjudit in till möten. Jag valde att inte nämna det i HN utan tänkte, ”vi löser det”. Men ”Gabbe” som jobbar som polis borde veta att man hoppar inte över en chef. Man går till sin chef och snackar, får man ingen respons där går man vidare till nästa. Kujtim säger vidare: – Han har haft ett val. Vi har fått in ett skriftligt avtal från honom. Det är inte vi som skickat ett till honom.

Kujtim Bala hänvisar till styrelsen angående ”Gabbes” framtid.

– Det är upp till styrelsen. Han får gärna dyka upp här, men då ska han veta att det är på helt andra villkor. Det är som det har varit från början, han måste förstå att han inte är viktigare än laget.

När vi är på väg att avsluta intervjun med Bala fortsätter han:

– Sen det där med tystnadsku­ltur. Det vill jag dementera stenhårt. Tränaren tar definitiva besluten, varken spelare eller någon annan kan gå in och rubba det.

Allra sist säger Bala apropå att Altemark Vanneryr fick sitta på bänken mot Degerfors.

– Han var aldrig avstängd eller bestraffad. Det var en ren petning för att han var för dålig. Han gjorde en dålig prestation mot FFF.

Efter derbyt riktade ”Gabbe” kritik i tv.

– För mig och ”Jocke” får man gärna uttala sig. Men att man 48 timmar senare håller fast vid det och sågar hela gruppen. Det håller jag inte med om. Jag sa till ”Gabbe”: ”du gör vad du vill, men jag tycker inte det är okej”.

”Först var det inget förtroende för Paul (Olausson), sen ”Jocke” (Persson), sen mig och nu styrelsen. Han försöker där han får napp”

KUJTIM BALA

LARS KARLSSON, ordförande i Bois säger att han inte vill ha någon pajkastnin­g.

– Det här har tagit fruktansvä­rt på krafterna, vi har annat att pyssla med.

Hur har ni löst det med ”Gabbe”?

– Vi vill inte hindra honom. Vi tackar honom för det han har gjort och han har betytt mycket för Varbergs Bois, sen är det olyckligt att det blev så här.

Har han köpt ut sig?

– Det har jag inga kommentare­r kring. Vi får hitta en bra lösning som passar båda. Det viktiga är att vi får ett avslut. Ingen mår bra av detta.

Blev det dyrt?

– Inga kommentare­r. Gabriel är en förnuftig människa, men vi är inte där än. Bläddra vidare till sida 30 för att läsa ”Gabbes” syn på Balas uttalande

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden