Hallands Nyheter

Gård totalförst­örd vid kraftig brand

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

För familjen i Winbro i Floastad är förödelsen total efter helgens brand. Hela gården med boningshus, lada och två uthus är totalförst­örda.

Räddningst­jänsten larmades 21.50 på fredagskvä­llen om brand i en ladugård i Floastad, mellan Köinge och Ullared. Ett dussintal enheter skickades till platsen men ladugården var övertänd och elden spred sig till närliggand­e byggnader.

Branden spred sig delvis i terrängen och risk fanns för spridning till ett grannhus, men det klarade sig.

– Min syster var hemma med en kompis när det började brinna. Det hade tagit sig på ena sidan av ladan och hon upptäckte det sent, berättar Andreas Winbro när han betraktar resterna av föräldrahe­mmet.

Inga människor eller djur skadades. Däremot förstördes ett tjugotal bilar, varav flera av veteranmod­ell.

Andreas har fem syskon och två av systrarna bodde på gården med föräldrarn­a som var bortresta och kom hem på lördagskvä­llen.

– Vi är jättetacks­amma för allt stöd och hjälp vi fått från grannar och närstående. Det betyder väldigt mycket i en sådan här situation, säger Andreas Winbro.

 ?? Bild: MÅRTEN SAMUELSON ?? ÖDELAGT. Branden i Svartrå fick ett snabbt förlopp och ingen av de fyra byggnadern­a gick att rädda.
Bild: MÅRTEN SAMUELSON ÖDELAGT. Branden i Svartrå fick ett snabbt förlopp och ingen av de fyra byggnadern­a gick att rädda.
 ??  ?? OKÄND BRANDORSAK. Vad som orsakat branden var på söndagen okänt.
OKÄND BRANDORSAK. Vad som orsakat branden var på söndagen okänt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden