Hallands Nyheter

En Falkenberg­spolitiker med kurage

- Maria Haldesten 010-471 53 70 • maria.haldesten@hn.se

LEDARE 6/7. Det finns dem som fryser till. Det finns dem som hukar, när det fula kryper nära. Det är mänskligt. Det är inte alltid lätt att finna sig i stunden.

Men så finns det de där kvinnorna som ger civilkurag­et ett ansikte. På onsdagskvä­llen dök hon upp igen. Bilden säger allt. En liten grönklädd kvinna, på alla sidor flankerad av brölande nassar. Storvuxna män i vita tröjor med det där ökända märket. Ett slags uniform av modell ”så här lurar vi lagen”.

NÄR KVÄLLSTIDN­INGEN RINGER pratar Anette Ivarsson (C) blygsamt om sig själv i termer av liten, värnlös och tant.

Pris ske gud för sådana ”tanter”. Sådana som ställer sig i vägen, sådana som ryter till.

Anette Ivarsson sade till den störande skocken att hålla tyst. Det uppskattad­es inte. Men Anette vek inte ned sig. Hon stod på sig och stod kvar. Markerade sin rätt att lyssna till sin partiledar­e. Heder åt henne!

Sådana markeringa­r är förstås det enda rätta. Och det var fint att se att även ett antal medlemmar ur Kris slöt upp och ställde omkring de störiga nassarna.

Mindre fint var att nassarna fick hålla upp sin banderoll ganska länge innan de fick ta ned den. Att Annie Lööf, mot vilken hotet och hatropen direkt riktades, hade sinnesnärv­aro att göra en skarp med lugn markering är förstås utmärkt. Men att våldbejaka­nde element ens får chansen att flagga med dödshot på bästa sändningst­id är naturligtv­is helt åt skogen.

NMR ÄR EN nazistisk terrororga­nisation som får understöd från Putins Ryssland. De borde inte bjudas möjlighet att genomföra aktioner i Almedalen, att skrämma bort andra organisati­oner. Nu säger inrikesmin­istern att regeringen skall utreda om fler av deras symboler ska förbjudas. Med det förbudet skulle ha varit på plats för länge sedan. Hetsbudska­pet går inte att ta miste på när de uniformera­de klampar runt.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ??
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden