Hallands Nyheter

Elever fick svar från Löfven

- ELLINOR SVENSSON

Andraklass­arna på Fajansskol­an fick nog av allt skräp de hittade vid skolan och skrev ett brev till statsminis­tern för att rädda sin framtid. Nu har de fått svar.

Ett brev med rubriken: ”Hjälp oss att rädda vår framtid”, skickades i våras från andraklass­arna i Sunnan på Fajansskol­an. Brevet var adresserat till statsminis­ter Stefan Löfven och till miljöminis­ter Karolina Skog. Andraklass­arna har varit ute vid sin skola och plockat upp skräp. De samlade ihop 1 800 fimpar bara runt Fajansskol­an och skriver i brevet till Stefan Löfven att något måste göras, det slängs för mycket skräp i naturen och att det drabbar våra hav och djuren som lever i naturen.

”EFTERSOM SKRÄPET VI slänger är så skadligt så måste alla hjälpas åt så att skräpet hamnar där det ska vara och inte i naturen! Hjälp oss rädda framtiden!” står det i brevet till statsminis­tern och miljöminis­tern.

– Eleverna blev mycket upprörda över allt skräp som slängts runt skolan så vi diskuterad­e olika förslag på lösningar. Vi kom fram till att kontakta statsminis­tern och miljöminis­tern men även Wapnö och Arla för att se om de kunde uppmärksam­ma det här på baksidan av mjölkpaket­en, säger Ninni Gustavsson, en av klasslärar­na i Sunnan på Fajansskol­an.

Nu har både statsminis­tern och miljöminis­tern svarat eleverna. I svaren tackar båda ministrarn­a eleverna för deras brev och engagemang i denna fråga och svarar att det inte är tillåtet att slänga skräp i naturen. Stefan Löfven skriver att han håller med eleverna att det är viktigt att vi tar hand om vår natur och våra hav.

”BÅDE NATUREN OCH djuren behöver skyddas från skräp och annat som kan skada. Vi kan alla hjälpas åt att minska skräpet genom att återvinna mer”, står det i Stefan Löfvens svar till eleverna.

– Eleverna har inte fått läsa svaren ännu eftersom de hann gå på sommarlov men vi ska läsa upp dem till hösten. Det var lite mesigt svar, typiskt politikers­var, jag hade önskat att de uttryckt sig mer kring vad man kan göra för miljön, säger klasslärar­en Ninni Gustavsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden