Hallands Nyheter

Kensington är numera hemma för Amanda Tengnäs från Falkenberg som har fått sitt drömjobb i London.

FALKENBERG/LONDON: FLYTTADE PÅ VINST OCH FÖRLUST

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Sedan i höstas är London ”hemma” för Amanda. Hon hann knappt landa innan hon fixat drömjobbet. Hon kan storstaden utan och innan och hade varit där flera gånger innan hon flyttade dit första gången.

– Jag upptäckte Club Monaco för flera år sedan och kände att deras stil passade mig. Plaggen är stilrena och feminina, det parisiskt chica möter det skandinavi­skt enkla.

AMANDA ÄR FÖDD och uppvuxen i Ringsegård. Efter studenten på Falkenberg­s gymnasiesk­ola våren 2016, kände hon att hon ville ut i världen. Amanda ordnade en plats som au pair i London. Men den första vistelsen på egen hand blev inte långvarig och Amanda återvände till Falkenberg och arbetade i en klädbutik. I höstas kände hon att hon ville iväg igen.

– Jag visste att jag ville till en storstad. Paris var uteslutet på grund av språket och New York är så långt bort. Därför blev det London.

Amanda gav sig iväg i sällskap med en kompis. Innan de reste hade de skaffat bostad och i väskan låg färdigskri­vna cv:n och inte minst ett specialskr­ivet cv för modekedjan Club Monaco. Namn: Amanda Tengnäs

Ålder: 21 år

Familj: Mamma Marie, pappa Göran, syskonen Viktor och Lovisa.

Bor: I Kensington, London

Äter helst: Brunch

Favoritpla­gg: Vida byxor, gärna med hög midja och riktigt långa.

Bästa resmålet: New York för storstad och Rivieran för värme.

Fritiden: Upplever London, det finns alltid nya platser att upptäcka och nya människor att möta.

– Jag är så tacksam att jag vågade göra ett andra försök att finna mig tillrätta.

Framme i London gick Amanda till Club Monacos butik i Notting Hill. Där fick hon lämna sitt cv. Två dagar senare blev hon kallad till en första intervju. Några dagar senare var det dags för steg två och efter ett tag fick Amanda besked om att hon fått en plats.

– Jag tror att processen blev så lång eftersom tjänsten var högre än vad jag hade erfarenhet för.

AMANDA FICK ROLLEN som supervisor assistent som innebar ett stort ansar för personal och bemanning. För några månader sedan blev hon förflyttad till kedjans flaggskepp­sbutik som ligger på Sloane Square i stadsdelen Chelsea. Flytten innebar en större butik och betydligt fler anställda än i den första.

Amandas tid i London har flugit iväg och varje dag bjuder på nya utmaningar och upplevelse­r.

– Jag arbetar jättemycke­t och försöker suga åt mig så mycket som möjligt av vad mina chefer och kollegor säger och gör.

Amandas arbetsdaga­r är långa och de fortsätter ofta när hon kommit hem. Men hon trivs med jobbet och kollegorna. I dag arbetar hon i en butik med 20-25 anställda. Amanda har en befattning som innebär att hon utbildar personal, har hand om kundrelati­oner, skriver nyhetsbrev, håller i olika event och mycket, mycket annat.

– Det är stressigt och konkurrens­en är hård, men jag älskar varje sekund och jag lär mig så mycket varje dag.

Amanda sprudlar av glädje och nyfikenhet på framtiden. Målet är utstakat, om tre år hoppas Amanda att hon är butikschef inom företaget som hon arbetar i i dag.

– Jag vill hellre jobba mig uppåt än att plugga.

Varför tror du att det gått så bra för dig i London?

– Jag är positiv och glad och är bra på att få upp stämningen. Jag hoppas att det bidragit till att jag fick chansen. Jag försöker se till att alla mår bra. Det behövs någon som peppar och ser alla på en arbetsplat­s.

Har du något råd till andra som vill uppnå sin dröm?

– Att våga ta för sig och visa vad man vill. Ge inte upp, vänta på sin chans. Den kommer!

Amanda Tengnäs flyttade till London med ett cv i väskan. Målet var Club Monaco. Hon lämnade in sitt cv och nu är hon chefsassis­tent på kedjans flaggskepp­sbutik.

 ??  ??
 ?? Bild: PRIVAT ?? I LONDON. Amanda Tengnäs fick sitt drömjobb när hon kom till London. På bilden står hon utanför sin arbetsplat­s.
Bild: PRIVAT I LONDON. Amanda Tengnäs fick sitt drömjobb när hon kom till London. På bilden står hon utanför sin arbetsplat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden