Hallands Nyheter

Dom för misshandel med järnrör överklagas

- TOVE GONTRAN tove.gontran@hn.se

Den man som dömts till fyra års fängelse för en misshandel med järnrör i Håsten överklagar till hovrätten. Han åberopar nödvärn.

Händelsen utspelades i april. Två män hade umgåtts sedan kvällen innan den aktuella dagen och druckit alkohol samt tagit droger tillsamman­s.

Den man som blivit misshandla­d säger sig inte minnas något av händelsen.

Den dömde mannen, som är i 25-årsåldern, säger att han till en början blivit angripen av målsägande med ett järnrör, lyckats avvärja detta och försvarat sig.

Målsägande blir sedan slagen i huvudet med järnröret ett flertal gånger.

TINGSRÄTTE­NS BEDÖMNING ÄR att mannen befunnit sig i en nödvärnssi­tuation till en början, men att han sedan använt sig av oförsvarli­gt övervåld. Han dömdes för grov misshandel.

”I överklagan framgår att den dömde mannen godtar tingsrätte­ns bedömning gällande att han faktiskt slagit mannen i huvudet.”

I överklagan framgår att den dömde mannen godtar tingsrätte­ns bedömning gällande att han faktiskt slagit mannen i huvudet.

Men han hävdar att allting gått väldigt fort och att han därför inte kunnat bedöma hur många slag han utdelat och hur hårt samt att avsikten aldrig var något annat än att försvara sig.

HAN YRKAR PÅ att hovrätten ska bedöma misshandel­n som icke grov samt sätta ner fängelsest­raffet.

Han är även dömd att betala skadestånd till målsägande på 89 000 kronor, vilket enligt överklagan bör ogillas på grund av att mannen själv blivit angripen till en början.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden