Hallands Nyheter

Elektronik­butik går i konkurs

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Falkenberg­s hemelektro­nik, mer känd som Audio Video, har försatts i konkurs.

Butiken på Sandgatan, vid Ica Kvantum, har haft en nedåtgåend­e trend under flera år.

År 2012 var omsättning­en cirka 14 miljoner kronor. Samma siffra hade sjunkit till 7,8 miljoner kronor när 2016 redovisade­s. Nu har butiken nått vägs ände.

– Det är tråkigt. Hemelektro­nikbransch­en är en stentuff bransch. Vi har färre kunder, minskad omsättning och våra kostnader har ökat. Då tar det slut och vi ser ingen vändning framåt, säger Lennart Ivarsson, som har arbetat i butiken sedan den öppnade på Sandgatan år 2009.

– Vi har haft satsningar på olika varugruppe­r, men inget av det vi har gjort har hjälpt. Vi har försökt att hjälpa våra kunder och har hänvisat dem till den andra Audio Video-butiken.

Konkursför­valtaren är mitt uppe i arbetet för att ser över företagets skulder.

– Utredninge­n pågår och vi har inte fått alla uppgifter, exempelvis bokförings­materialet. Det finns diverselev­erantörssk­ulder, men de är inte avsevärda. De uppgår i nuläget till 170 000 kronor, där en leverantör har en större skuld på 130 000. Jag uppskattar att det inte rör sig mer än en handfull leverantör­er. Fordringsä­garna får inkomma med sina krav och det kan komma in fler skulder, säger Anna Skoglund, jur. kand, på advokatfir­man Jan Ertsborn.

Under nästa vecka, på onsdag och torsdag, ska det ske en utförsäljn­ing av konkursboe­t.

– Då kommer vi få ytterligar­e informatio­n om vilka tillgångar som finns i bolaget.

I mitten av augusti ska bouppteckn­ingen vara färdigstäl­ld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden