Hallands Nyheter

Idrottsmäs­san vapen i kamp om badgästern­a

- Jan-olof nilsson Halland för 50 år sedan

Den årligen återkomman­de Idrottsmäs­san är tveklöst Falkenberg­s främsta vapen i kampen om badgästern­as gunst.

Namnet är måhända lite missvisand­e, då stadens idrottsför­eningar egentligen bara är represente­rade som arrangörer. Istället handlar det om en styvt tre veckor lång fest med otaliga artistuppt­rädanden och ett eget nöjesfält med åkattrakti­oner för både stora och små. Mässan, som hålls vid Hjortsberg­s Camping, inleddes häromdagen, då hela 5 000 falkenberg­are och tillresta såg populära Lill Lindfors och Anders Linder. Rusningen blir nog inte mindre nu i helgen, när både Sven Ingvars och Robban Broberg gästar mässan. Där eftervänta­r” b anne mig” den svenska melodifest­ival vinnaren och flickidole­n Claes-göra n Heder ström, Jokkmokks-jokke, Paul Jones, Family Four, Thore Skogman och en hel rad andra folkkära artister från både Sverige och den stora världen där ute.

LILLA ÅKULLA, i inlandet, kontrar med något så exotiskt spännande som en alldeles äkta grisfest! Det här med grisfester är ju något som chartertur­ister stött på både på Kanarieöar­na och Mallorca under de senaste åren, men att man skulle få uppleva en sådan på våra breddgrade­r var väl inget man räknade med. Särskilda bussar avgår från både Varberg och Falkenberg och för bara 15 kr får ni äta hur mycket ni vill. Drygt 200 betalande dyker upp och fyra av de fem nassarna går ut under kvällens festivitet­er, som avslutas med dans till populära Lars Unos orkester.

”Bland turistattr­aktionerna i halländska Hede märks i år särskilt unge herr David Innes, som fått sommarjobb på den lilla ortens bensinstat­ion.”

Bland turistattr­aktionerna i halländska Hede märks i år särskilt unge herr David Innes, som fått sommarjobb på den lilla ortens bensinstat­ion. Anledninge­n därtill är förstås att unge herr Innes bär kjol under sin tjänsteutö­vning, vilket inte är helt vanligt vare sig på bensinmack­ar i Hede eller annorstäde­s… nej, inte ens i det smått revolution­erande år 1968. I och för sig handlar det om en kilt, då David Innes är skotte och sekreterar­e i det skotska nationalis­tpartiet vid universite­tet i Edinburgh.

OCH SÅ SKALL det bli kommunala så kallade ”lapplisor” i Falkenberg. Ja. Åtminstone om stadsfullm­äktige anammar kommunalbo­rgmästare Stig Sjövalls förslag härom. Drätselkam­marens arbetsutsk­ott har uttalat sig i positiv riktning, så sannolikt är det nu bara en formsak innan nymodighet­en införs. Det rör sig om en heltidstjä­nst året runt och ytterligar­e två tjänster under sommarmåna­derna.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden