Hallands Nyheter

Morin vill slåss i toppen av STCC

- JONAS DAGSON/TT

Han tillhör den nya generation­en Stcc-förare. Född 1996 och redo att utmana ”de gamla stötarna”. På Knutstorp satte han den snabbaste kvaltiden. På Anderstorp tog han sin första seger. – De gamla rävarna har haft ett hårt grepp om STCC så det är en utmaning att slå sig in. För egen del tycker jag att det gått grymt bra, säger Philip Morin, 23.

Till helgen avgörs det tredje deltävling­en för säsongen i STCC, Västkustlo­ppet i Falkenberg. STCC har under många år dominerats av ett gäng förare. Fredrik Ekblom debuterade i STCC 1998, Robert Dahlgren 2004, Daniel Haglöf 2005, Mattias Andersson 2001. Många har undrat när de ska utmanas av en ny generation förare.

Snabbaste kvaltiden

NÄR SÄSONGEN STARTADE i Knutstorp var det därför med viss förundran som man noterade att snabbaste kvaltiden första dagen sattes av Philip Morin. Han presentera­de sig direkt som en utmanare till ”de gamla stötarna”.

– Redan från start har jag fartmässig­t varit där, säger han.

Han följde upp framgången med att ta sin första STCc-seger på Anderstorp. Och han ligger efter två körda deltävling­ar på femte plats i tabellen.

Själv hoppas han att prestation­erna och kontaktern­a ska hjälpa honom vidare och ser redan nya steg i karriären.

– Jag vill ut i Europa, det skulle vara grymt kul. Jag har valt TCR och SEAT, så nu får jag hur det ser ut inom något år, om det finns möjlighet till en internatio­nell satsning. Det vore kul att hänga med på en sån resa.

MEN I ÅR är det STCC som gäller. Och Philip Morin tittar bara uppåt i tabellen.

– Jag vet att jag absolut kan mäta mig med de bästa och vara med och slåss i toppen.

Annars har det varit ovanligt livlig racing den här säsongen. Fyra olika segrare (Haglöf, Wernersson. Morin och Brink). Men det är en femte som leder mästerskap­et, regerande mästaren Robert Dahlgren som smugit med i varje lopp (2-2-3-2).

Stcc-kvalet körs på lördag eftermidda­g, racen 13.00 och 15.20 på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden