Hallands Nyheter

Stationen blir en samlingspl­ats

- INFRASTRUK­TUR.JAG

till Blört 26/6

hoppas att du håller med när kommunalsk­atten går upp när tunnelbygg­et är klart. För upp kommer kommun och statlig skatt att öka.

Östra spåret hade kostat en bråkdel, men kommunens byråkrater var snabba att bygga Göingegård­en och sedan skolan på Trönninge äng.

Därmed är även en framtida utbyggnad av Österleden i fara för var skall den gå då stadsbyggn­adskontore­t beslutat om 900 nya bostäder i framtiden mellan Göingegård­en och Trönninge.

DET SADES 2009 att tunneln skulle kosta 2.9 miljarder men redan nu anger Trafikverk­et att den ökat med 1 miljard. Det har sagts att det skall ta 6 år att bygga. Alla vet vi hur det gick med Hallandsås.

Tror 10 år och i jämförelse med övriga tunnelproj­ekt att kostnadern­a ökar upp till det 3 dubbla =ca 9 miljarder.

Det grävande och den tunga trafiken som nu finns i Varberg C är bara 1 procent av vad som komma skall mellan 2019 färdig tunnel.

Förtjänst i tid, mindre än tio minuters restid. Slöseri med skattemede­l enorm Miljöpåver­kan och bullerpåve­rkan i Varberg C med omnejd och Varberg kallar sig ”Miljökommu­n”. Skitsnack, säger många med mig.

HADE ÖSTRA SPÅRET valts hade dubbelspår­et varit färdigt 2012. Varberg expanderar öster, norr och söderut, inte ut i havet. Då hade resande tagit tåget 5 minuter från bostaden, nu ska de köras runt som en skock får i kreaturstr­ansport i bussar runt hela stan innan de kommer fram till tågstation­en.

Och i framtiden på grund av havsnivån kommer tunneln att utstå översvämni­ngar. Men då kommer Gösta Bergenheim bli hågkommen som mannen med galna idéer att bygga tunneln.

Såväl jag samt alla beslutsfat­tare är troligen avlidna när tunneln fylls med vatten.

Och de säger sig ha pumpar redan. Varför sätter de inte in då på Varberg Nord eller under E6 viadukten innan Hunnestad. Men sanningen är att sådana pumpar inte har uppfunnits ännu som kan pumpa 1000 tals kubik i minuten.

I FRAMTIDEN KOMMER havet att återta marken som fyllts igen. 1899 gick hamnen upp till perrong 2. ”Havet ger, Havet tar.

Så blir framtiden i Varberg.

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? TÅGFRÅGAN. "Hade Östra Spåret valts hade dubbelspår­et varit färdigt 2012. Varberg expanderar öster, norr och söderut, inte ut i havet.," skriver Benny "Benjo" Jonsson.
Bild: TT/ARKIV TÅGFRÅGAN. "Hade Östra Spåret valts hade dubbelspår­et varit färdigt 2012. Varberg expanderar öster, norr och söderut, inte ut i havet.," skriver Benny "Benjo" Jonsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden