Hallands Nyheter

Hotell är bra – men fel plats

-

Hotellbygg­naden i Ullared

ULLARED. De bilder som visas har helt felaktiga proportion­er. I verklighet­en blir den nya byggnaden dubbelt så hög son tidigare hotellbygg­nad på 3 våningar, plus takvåning. Med kännedom om Falkenberg­s bygglovsnä­mnds godkännand­e av mindre avvikelser kan bygget mycket väl bli högre.

Bygglovsnä­mndens ordförande Bo Gustavsson påpekar att det ska byggas 8 våningshus i närheten så det går bra att bygga lika högt här. Men han har tydligen inte varit på plats och sett att det höghus som ska byggas ska ligga i kanten av berget och kommer att smälta in i miljön. Hotellbygg­naden däremot reser sig som en större silo mitt bland lågbebygge­lse. Detta ger en betydande negativ skuggbildn­ing. Det nya hotellet och servicebut­ikerna ska ha inlastning av via busstorget.

Det kommer att ge problem. När Busstorget byggdes fick det byggas om tre gånger för att fungera.

Boris Lennerhov, som sitter med i 32 styrelser och är ordförande i 16 + vd för Gekås.

Säger att han ska ha en dialog med sakägare. Det hade varit enklare om han tagit den dialogen innan han startade projekteri­ngen.

Om ett samhälle skall kunna fungera, ha kvar skola vårdcentra­l med mera måste det finnas folk boende i samhället. Tillfällig­a nattgäster berikar inte samhället, enbart försäljnin­gen på Gekås.

Bygg gärna ett högt hotell men välj en lämpligare plats.

Gh

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden