Hallands Nyheter

Annervi tvingades klättra i fältet

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Marcus Annervi gick för dubbla segrar hemma på banan i Falkenberg. Men efter att ha blivit påkörd på söndagen fick han nöja sig med en.

– Jag startar etta och slutar sexa så jag är inte jättenöjd, sa Marcus Annervi efter loppet på söndagen.

Han låg tvåa efter tre varv när han blev påkörd och helt plötsligt hamnade sist. Tack vare en fin uppkörning kunde han ändå rädda poäng när han körde över mållinjen som sexa.

– Bilen var jättestuka­d efter det och inte rak någonstans men jag är ändå glad att jag lyckades behålla mästerskap­sledningen.

Lördagen var betydligt bättre för hemmasonen när han med dryga tre sekunder till godo vann det loppet.

– Det gick väldigt lugnt och egentligen helt enligt plan. Han som ligger tvåa i mästerskap­et (Hampus Rydman) ledde till en början men efter åtta varv så tappade han och då kunde jag gå förbi.

Sjätteplat­sen innebär att Annervi tappade viktiga poäng men är fortsatt i ledning även efter helgen lopp.

– Hade jag inte blivit påkörd i dag hade jag nog definitivt tagit segern då med. Och innan det loppet ledde jag väl med 25 poäng men nu skiljer det nog bara fyra eller fem.

Härnäst väntar tävling i Kinekulle den 28-29 juli, en bana som Marcus har mycket bra koll på.

– Där knäckte vi banrekorde­t redan förra året och vi har varit där och testat tidigare så det ska inte vara några problem. Hur summerar du helgen i Falkenberg?

– En vinst är strålande och en sjätteplat­s är mediokert så jag får väl säga att den här helgen var bra.

 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? KLÄTTRADE. Efter en krock på tredje varvet fick Falkenberg­aren jobba sig uppåt från sista plats.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON KLÄTTRADE. Efter en krock på tredje varvet fick Falkenberg­aren jobba sig uppåt från sista plats.
 ?? Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON ?? LEDER. Marcus Annervi behåller sin ledning i Ginetta GT5 Challenge efter en vinst och en sjätteplat­s på motorbanan i Falkenberg.
Bild: EDITH CAMILLA SVENSSON LEDER. Marcus Annervi behåller sin ledning i Ginetta GT5 Challenge efter en vinst och en sjätteplat­s på motorbanan i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden