Hallands Nyheter

Systembola­g öppnade upp sina portar

- FALKENBERG ELLINOR SVENSSON

I går invigdes det nya Systembola­get vid Sandvägen i Falkenberg. Bolaget flyttar från Storgatan till nya lokaler och är det första i Halland med ett nytt koncept.

Första Systembola­get i Halland med det nya konceptet. En tydligare layout som ska göra det enklare för kunderna att hitta. I måndags invigdes det nya Systembola­get i Falkenberg.

Ljust, luftigt och fräscht. Det gamla Systembola­get vid Storgatan har flyttat in i helt nya lokaler vid Sandgatan.

Några nyfikna kunder står utanför butiken innan klockan slagit tio, för att vara med under invigninge­n. När bolaget öppnar håller Magnus Jacobsson, områdesche­f för Halland, tal och butikschef­en Linda Karlström får äran att klippa det gulblå bandet. Alla applåderar.

– Det är helt fantastisk­t, alla är taggade och stolta. Jag är stolt över mitt gäng, alla medarbetar­e som alltid ställer upp, säger Linda Karlström, butikschef.

I ENTRÉN VÄLKOMNAR Frida Odinge och Madeelen Mookaew Pettersson kunderna med alkoholfri­tt bubbel för de som vill. Stämningen är på topp.

– Vi är supertagga­de, jag är till och med lite nervös. Det är ett större sortiment och ett nytt koncept. Sen har vi fått ett större lager så det blir enklare för oss att ta fram de artiklarna som kunderna frågar efter, säger Madeelen Mookaew Pettersson.

– Det roligaste att jobba med det här är servicen, man träffar så mycket olika människor. Sen är vi

ett härligt gäng som har väldigt kul när vi jobbar, säger Frida Odinge.

MÅNGA KUNDER SOM kliver in i de nya lokalerna är positiva.

– Det är jättetrevl­igt med en ny butik. Det var svårare och trångt att parkera på den förra platsen och här känns det mer lättillgän­gligt, säger Lars Tovinger.

– Det är ett lyft framåt verkligen. Ljust och fräscht och tydligt skyltat, säger Thomas Holmström.

Områdesche­fen Magnus Jacobsson hoppas att det ska skapa bättre förutsättn­ingar för kunderna

– Lugnare och enklare, kunden slipper leta när hyllorna är lägre. Det är ju för kunderna vi gör detta inte oss själva, säger han.

 ?? Bild: ELLINOR SVENSSON ?? Sandvägen.
Bild: ELLINOR SVENSSON Sandvägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden