Hallands Nyheter

Dahlin har signat: ”Min dröm”

-

Rasmus Dahlin gick som etta i Nhl-draften när han valdes av Buffalo. Nu har han också skrivit på ett kontrakt med klubben.

Buffalo meddelar att Lidköpings­sonen skrivit på ett tre år långt kontrakt. Kontraktet, som är av den typ som alla Nhl-nykomlinga­r får skriva på, har ett årslönetak på 925 000 dollar, motsvarand­e cirka 7,8 miljoner kronor. Lägg därtill att det adderas prestation­sbaserade bonusar som kan sträcka sig upp till cirka 17 miljoner kronor extra.

Exakt hur Dahlins kontrakt ser ut är ännu inte offentligg­jort, men det mesta tyder på att han kommer ligga runt maxlönen.

”ATT FÅ SKRIVA på ett Nhlkontrak­t har varit min dröm sen jag började spela hockey! Nu har jag gjort det I Buffalo Sabres, det kunde inte vara bättre! Jag vill passa på att tacka min familj och alla i min närhet som har varit med och stöttat mig på vägen”, skriver Dahlin på Instagram.

18-årige Dahlin gjorde sju mål och 13 assist på 41 Shlmatcher för Frölunda förra säsongen och ingick i Ostruppen.

BACKEN BLEV I årets draft den andre svensken genom tiderna att väljas som etta i Nhl-draften. Mats Sundin (1989) var den förste.

Dahlin har redan imponerat på sina nya lagkamrate­r.

– Han fick pucken på blålinjen, jag gick mot honom, och han bara tunnlade mig, gick förbi och gjorde mål. säger forwarden Victor Olofsson enligt kanadensis­ka TSN. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden